• Publicerat 23 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Gif Sundsvall har gjort klart med en ny assisterande tränare.
– Det känns väldigt bra, säger den nye assistenten Andreas Petterson till egna hemsidan.

Förra veckan meddelade Sundsvall att den omtyckte spanjoren Ferran Sibila lämnar klubben.
Hemlängtan till familjen blev till slut för stor.

Nu bekräftar Sundsvall vem som kommer in som ersättare. Sportchef Urban Hagbloms val föll på den Luleå-bördige Andreas Pettersson som senast arbetat som assisterande tränare åt U-21 Landslaget, som har kommit överens med klubben. Han kommer att ansluta till övriga tränartrojkan den 1 januari.

Petterson säger så här om nyheten:

– Det känns väldigt bra. Egentligen lärde jag känna Roger Franzén först då jag ville veta mer om Giffarna på grund av deras trevliga spel. Sen träffade jag Joel och vi klickade både på ett personligt och ett fotbollsmässigt plan tycker jag, säger Pettersson till Sundsvalls egna hemsida.

– Jag gillar som sagt Giffarnas sätt att spela fotboll men sen är det också väldigt bra folk runt om klubben så det känns jättebra, säger han till Sundsvalls egna hemsida.

Sportchefen Urban Hagblom kommenterar nöjt nyheten:

– Det här känns fantastiskt bra, Andreas är en otroligt spännande tränare som rimmar väldigt bra med vår verksamhet och övriga tränargruppen. Sen är det alltid roligt med en norrlänning också. Jag är övertygad om att detta kommer bli kanonbra och det är förstås glädjande att tränare från Svenska landslaget väljer att komma till oss. Andreas har dom egenskaper och kvaliteter vi söker för att göra tränartrion komplett, säger Hagblom till egna hemsidan.

PEDER VENSETH