• Publicerat 23 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

FD SPECIAL. Silly season-cirkusen är i full gång. Ännu är många affärer inte officiella men under ytan är mycket på gång hos de allsvenska sportcheferna. FD har tittat på de hetaste ryktena i allsvenskan just nu och gjort en bedömning på sannolikheten att så kommer ske. 

Fotnot: Listan är rankad utan inbördes ordning och gäller både spelare som ryktas bort ifrån och till allsvenska klubbar.

1. Mikael Lustig

Klubbadress: Celtic. Ryktas till AIK

Lustig har ryktas varit på gång till AIK sedan hans ansikte syntes på Gnagets guldfest. Lustig själv uppges ha Gnaget som förstaalternativ i Sverige när hans kontrakt går ut under 2019. AIK:s sportchef Björn Wesström säger så här om en eventuell övergång:

– Vi har den största respekt för Celtic och ingångna avtal. Nej, jag vill inte kommentera det här mer – inte mer än att det är en otroligt meriterad spelare och är man ordinarie landslagsspelare som han varit så länge så det är ju en spelare som precis alla vet vem det är, säger han till FotbollDirekt.

Sannolikhet: 4/5

2. William Eskelinen
Klubbadress: Gif Sundsvall. Ryktas till Djurgården

Målvakten som har en supersäsong bakom sig i Giffarna, ryktas nu till flera klubbar, bland annat till Djurgården. DIF som har en lucka att fylla efter att Andreas Isaksson lagt skorna på hyllan efter säsongen. Klubben har varit i kontakt med representanter för William Eskelinen i Gif Sundsvall och en första kontakt är tagen med spelarens agent, enligt SportExpressens uppgifter.

Sannolikhet: 3/5

3. Neto Borges
Klubbadress: Hammarby. Ryktas till Brighton.

Har ryktas till Premier League och Brighton de senaste veckorna. Sportbladet kom här om dagen med uppgifter kring att prislappen på Borges är mellan 20 och 30 miljoner kronor, om man ska släppa den 22-årige vänsterbacken. Hammarbys sportchef vill inte kommentera ryktena.

Sannolikhet: 3/5

4. Kristoffer Olsson
Klubbadress: AIK. Ryktas till utlandet.

Vi har tidigare kunnat rapportera om att det rör sig om väldigt stora pengar, om Olsson skulle välja att byta klubb i vinter. Siffror uppemot 40-45  miljoner är det frågan om. Några konkreta klubbar har inte nämnts utan bara att intresset är stort kring stjärnan. Han lär vara sugen på att sticka utomlands efter den supersäsongen han har haft.

Sannolikhet: 4,5/5

5. Alexander Isak
Klubbadress: Dortmund. Ryktas till AIK

Isak har inte haft det lätt sen han kom till Tyskland. Speltiden har varit sporadisk och kanske är det dags att komma hem. AIK spelar nästa år Champions League-kval och det bör vara något som lockar. Samtidigt skulle det krävas att Dortmund betalar i stort sett hela lönen vid ett eventuellt lån.

Sannolikhet: 1/5

6. Darijan Bojanic
Klubbadress: Helsingborg. Ryktas till Hammarby

IFK Norrköping sägs ha varit med i kampen om talangens signatur men nu återstår bara Hammarby. Spelarna besökte i dagarna Bajens träningsanläggning ute vid Årsta. Så sent som igår kom Sportbladet med uppgifter kring att det i stort sett ska vara klart.

– Ny utmaning, ny klubb, ny stad. Jag har ändå varit här i fyra år. Det är spännande och de har något bra på gång där. Det är självklart väldigt, väldigt intressant, säger Bojanic till Sportbladet angående en eventuell flytt.

Sannolikhet: 4,5/5

7. Aliou Badji
Klubbadress: Djurgården. Ryktas till Rennes och Galatasaray

Här är en spelare som förmodligen kommer lämna i vinterfönstret. Djurgårdens sportchef har tidigare bekräftat att intresset från utlandet är stort. Turkiska Fanatik har skrivit om intresse från Galatasaray. Franska Sports Orange tror i sin tur att anfallaren kan hamna i Rennes.

Sannolikhet: 4/5

8. Linus Hallenius
Klubbadress: Gif Sundsvall. Ryktas till utlandet.

Har valt att inte skriva på ett nytt kontrakt med Giffarna och ryktas vara sugen på att testa lyckan utomlands igen. Hallenius har haft en finfin säsong och intresse lär finnas kring stjärnan.

Sannolikhet: 3/5

9. David Moberg Karlsson
Klubbadress: IFK Norrköping. Ryktas till Sparta Prag

Efter en fin säsong bakom sig har det ryktats flitigt kring Moberg Karlsson. IFK Norrköping ska ha mottagit ett bud från tjeckiska Sparta Prag på Moberg Karlsson, enligt Sportbladet. Budet ska ligga på cirka tio miljoner.

Sannolikhet: 4/5

10. Magnus Eriksson
Klubbadress: 
San Jose Earthquakes. Ryktas till Djurgården

Tiden i USA har varit tudelad för spelaren som fått spela, men kanske inte producerat tillräckligt mycket poäng. Nu kommer uppgifter från flera håll att den hårt arbetande mittfältaren längtar hem till Stockholm och Djurgården.

– Jag har en vision om att en gång dra på mig djurgårdströjan igen. Det är min vision. Jag vill inte vara 37 år då, utan jag vill kunna bidra, har spelaren själv sagt till Forum 1891.

Sannolikhet: 4,5/5

11. Christoffer Nyman
Klubbadress: Eintracht Braunschweig. Ryktas till IFK Norrköping

Publikfavoriten har gjort det stundtals bra i Tyskland. Men Pekinghjärtat sägs dunka för hårt. En affär är ännu inte i hamn, men parterna är i diskussioner och Nyman vill återvända till Norrköping, enligt uppgifter till SportExpressen.

Sannolikhet: 4/5

PEDER VENSETH