Eric Björkander är en jagad man. I går kunde Expressen rapportera att CSKA Sofia vill ha honom. I dag kommer Sundsvalls Tidning med nya uppgifter kring att en kroatisk klubb och Djurgården ska ha visat intresse.
– Det som är lockande med utlandet är möjligheten att spela i Europa, säger hans agent.

I går kom uppgifter om hur William Eskelinen kan vara på väg bort och bli Andreas Isakssons ersättare i Djurgården.
I dag förstärks Dif:s Gif Sundsvall-spår ytterligare med intresse för Eric Björkander, som sitter på ett utgående kontrakt.
Expressen rapporterade på torsdagskvällen att bulgariska storklubben CSKA Sofia vill knyta till sig Björkander. Klubben styrs av en välkänd herre – legendaren Hristo Stoitjkov. De ska ha träffat spelarens representanter förra veckan och erbjudit honom ett kontrakt.

Nu kommer Sundsvall Tidning med uppgifter rörande om att det finns flera klubbar med i jakten. En kroatisk klubb har också lagt fram ett erbjudande till spelaren. Dessutom ska Djurgården ha visat ett konkret intresse.

– Vi har inte varit i kontakt med dessa klubbar men ska Eric lämna Sundsvall för en annan klubb i Sverige så ska det vara för någonting bättre. Han går ju inte till Elfsborg direkt, säger hans agent Michael Kallbäck till ST.

– Det som är lockande med utlandet är möjligheten att spela i Europa, fortsätter Kallbäck, som representerar Björkander tillsammans med Tobias Grahn.

Hans nuvarande klubb Giffarna har fortfarande en chans i racet om spelaren. Men de skulle ha varit lite hetare på gröten:

– Hade de erbjudit något redan i januari så hade han nog kunnat skriva på direkt. Nu tog det tid innan det kom ett förslag och han har gjort en jäkligt bra säsong. Det är inte mer än rätt att se över sina alternativ, säger Kallbäck till Sundsvalls Tidning.

Björkander själv ser dock främst framemot semestern:

– Jag sitter ganska lugnt i båten nu. Jag vill ta det lugnt och njuta av semestern först och främst. Men det blir ett beslut jag måste ta inom närmsta framtiden. Det är fortfarande tidigt, säger han till Sundsvalls Tidning.