• Publicerat 22 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Brommapojkarna vann det första kvalmötet borta mot AFC Eskilstuna under torsdagskvällen med 1-0. 17-åriga jättetalangen Jack Lahne prickade in matchens enda mål tidigt i första halvlek och nu är Stockholmslaget i pole position inför returen hemma på Grimsta på söndag. 

Brommapojkarna slutade tredje sist i allsvenskan medan AFC Eskilstuna kom trea i superettan. Nu möttes de två lagen på Tunavallen i det första av två kvalmöten till allsvenskan. Returen spelas sedan på Grimsta om tre dagar.

Brommapojkarna fick en flygande start. Redan i den tolfte minuten kom ledningsmålet och det var underbarnet Jack Lahne som prickade in 1-0, framspelad av Finnbogason.

Detta var 17-åringens femte mål i år – och Lahnes fullträff skulle visa sig bli matchens enda. Brommapojkarna vann med 1-0 och sitter nu i förarsätet inför returen hemma på Grimsta på söndag. Ett kryss räcker för BP, då spelar de i allsvenskan även 2019.

AFC: Curci – Tsiskaridze, A. Michel, F. Michel – Kojic, Rashkaj, Åstedt, Hodzic – Miljevic, Ajeti, Nnamani.

BP: Petric – Björkén, Öhman, Figueroa, Falkmar – Sandberg Magnusson, Gustafsson, Brandeborn – Hellquist, Lahne, Finnbogason.