Sommarens turbulens i Brommapojkarna gjorde att tränaren Luis Pimenta fick sparken och sportchefen Daniel Majstorovic slutade. Anfallaren Bajram Ajeti möter ikväll sin gamla klubb i kvalet till allsvenskan och hymlar inte med att han fortfarande känner agg.
– Om vissa personer hade varit kvar i klubben så hade jag inte kunnat föreställa mig en större glädje än att slå ut BP i kvalet, säger han till TV4.

I kväll är det dags för den första av två matcher i kvalet till allsvenskan. På ena sidan AFC Eskilstuna som slutade trea i superettan. På andra sidan Brommapojkarna som ska försöka undvika nedflyttning.

AFC-anfallaren Bajram Ajeti representerade BP under vårsäsongen, men där skar det sig snabbt med skandaltränaren Luis Pimenta. Portugisen, som anklagades för mobbning och rasism, sparkades av klubben i somras och även sportchefen Daniel Majstorovic lämnade sin roll.

– Jag gick till Majstorovic flera gånger. Men då kom situationen att jag blev avstängd från träning. Jag kände mig mobbad och ensam. Ska jag då gå till Majstorovic igen – bli pissad på och inte bli trodd på igen? sa Ajeti till Sportbladet i september, efter att han lämnat klubben och skrivit på för AFC i superettan.

Inför kvällens rysare så berättar han att han fortfarande är arg över det som hände i BP.

– Klart jag har det. Jag kände ju att jag kom dit som en anfallsstjärna och den som skulle göra målen. Men sen gick det sex, sju matcher i serien och så hände det som hände. Jag blev bänkad, säger Ajeti till TV4.

Nu är den sportsliga ledningen en annan i BP och Ajeti hyser därmed inte lika stort agg mot sin förra klubb.

– Om vissa personer hade varit kvar i klubben så hade jag inte kunnat föreställa mig en större glädje än att slå ut BP i kvalet.

– Men det kanske är lite annorlunda nu eftersom det ruttna ägget, som vi säger på norska, är borta från klubben.