• Publicerat 22 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

William Eskelinen gjorde succé i årets allsvenska. Nu kan FotbollDirekt avslöja att Djurgården är målvaktens huvudspår – och att Stockholmsklubben fört fram sitt intresse.

22-årige William Eskelinen visade sig vara en av allsvenskans bästa målvakter i år. Stockholmskillen, som spelat i både Brommapojkarna och Hammarby, kom till ”Giffarna” inför fjolårssäsongen och när AIK missade chansen att ta hem SM-guldet på hemmaplan i början av november var Eskelinen en vägg.

Eskelinen har kontrakt med Sundsvall i ytterligare en säsong, men nu kan FotbollDirekt avslöja att Djurgården fört fram sitt intresse för att värva honom, detta då de alltså letar ersättare till Andreas Isaksson som valt att avsluta karriären.

Enligt FD:s uppgifter ska dessutom Djurgården vara Eskelinens huvudspår och det finns redan nu kontakter mellan de två parterna, detta enligt flera källor till FotbollDirekt. Sundsvalls succékeeper är ett av flera spår som Dif har.

Eskelinen ska själv vara beredd att röra på sig och Djurgården är en av två allsvenska klubbar som visat intresse för 22-åringen. Ett annat spår för Eskelinen är en icke namngiven utländsk klubb.

Några förhandlingar mellan Djurgården och Sundsvall har dock ännu inte påbörjats.

FD har pratat med sportchef Bosse Andersson som valt att avböja kommentar.

Casper Nordqvist – Lennart Sandahl