I samband med att Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf skrev på för Djurgården berättade Sirius att man kommer tillsätta en ny sportchef. FD kan avslöja att det blir den förre vd:n och scouten Ola Andersson. Han leder just nu arbetet för att hitta en ny tränare. 

Det rör på sig i Sirius organisation.

Efter att klubben räddat nytt kontrakt så slog bomben ned i Uppsala. Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lämnar rollerna som tränare efter sju år i klubben. Detta för att ta över Djurgården då Özcan Melkemichel inte förlängt sitt avtal.

Kort därpå berättade UNT att Sirius kommer att anställa en sportchef som leder jakten på Bergstrand och Lagerlöfs ersättare. Innan dess hade Bergstrand och Lagerlöf själva haft ansvaret för spelarrekrytering och kontraktsskrivning.

– Vi kommer att anställa en sportchef och tränare. Vi har diskuterat frågan förut och då insett att så som det har varit har varit bra för oss, att ha båda rollerna förenat. I en sådan situation som nu där två viktiga personer slutar så är man dock sårbar och då är det bra att ha en organisation som kan ha en ersättare redo. Nu fick vi chansen att se över organisationen och vi jobbar på den lösningen nu, sa Sirius ordförande Ove Sjöblom till UNT. 

Vem blir då Sirius nya sportchef? Enligt flera källor till FD blir det ett bekant namn inom klubben. Den förre vd:n och på senare scouten Ola Andersson, 52 år.

Andersson, tidigare legendarisk AIK-spelare och även sportchef i klubben mellan 2006 och 2008, är uppväxt i Uppsala och var klubbens vd mellan 2013-2015. Han har i många år även figurerat som tv-expert i Viasats sändningar.

På meritlistan som spelare har Ola Andersson bland annat ett SM-guld med AIK 1998 och tre guld i Svenska cupen. Han har även representerat Sirius i ett antal år från 1990 till 1994, samt en sejour år 2001.

Enligt FD:s källor leder Andersson redan nu arbetet om att tillsätta Bergstrands och Lagerlöfs ersättare.

FD har sökt Sirius ordföranden Ove Sjöblom och Ola Andersson för en kommentar.