• Publicerat 20 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Nations League och helt avgörande match kring vilket lag som vinner gruppen! Sverige tog chansen i lördags då de besegrade Turkiet på bortaplan. En vinst här tar dem förbi på bättre inbördes, för Ryssland räcker det alltså med poäng för att säkra gruppsegern. Ryssland är obesegrat hittills men får verkligen bekänna färg här på Friends Arena under tisdagskvällen där de dessutom är försvagat inför avspark.

Matchinfo
Sverige-Ryssland
Fotboll, Nations League
tisdag 20:e november kl. 20:45

Hos Legolas.bet får du 100 % bonus upp till 1000 kronor. Bli medlem här!

Skador och frånvaro, Sverige
Sverige har fortsatt skada på mittfältaren Emil Forsberg som också missade matchen i Turkiet. Även Pontus Jansson saknas fortsatt. Mittbacken Victor Nilsson Lindelöf kände sig hängig i matchen mot Turkiet i halvtid och klev av, har genomfört hela träningen under måndagen och ska kunna medverka vilket är positivt.

Skador och frånvaro, Ryssland
Ryssland hade stora problem i senaste landskampen mot Tyskland. Artjom Dzjuba som är en av nyckelspelarna, anlände till Sverige i helgen och har genomfört träning och ska medverka. Fortsatt dock flera skador, Cheryshev, Golovin och Fernandes som samtliga var med mot Sverige i första mötet. Försvarsmässigt har läget nu förvärrats ytterligare då både Kudryashon och Konstantin Rausch faller bort sedan matchen mot Tyskland. Båda ytterbackarna plus centrale mittfältaren Golovin är borta jämfört med förra matchen mot Turkiet i Nations League.

Inbördes möten
Ryssland-Sverige  0-0
Ryssland-Sverige 1-0
Sverige-Ryssland  1-1
Ryssland-Sverige 2-0
Ryssland-Sverige  1-1

Läget i laget, Sverige
Sverige var tvungna att vinna bortamatchen mot Turkiet i helgen för att hålla liv i spänningen här inför hemmamötet mot Ryssland. Precis som i ett par tidigare matcher klev lagkaptenen Andreas Granqvist fram och avgjorde på straff, en match Sverige vann med 1-0. Sverige slarvade bort hemmamatchen mot Turkiet som inledde Nations League, tappade 2-0 till 2-3 i andra halvlek och satte sig i en jobbig sits. Mer solida insatser på slutet där de har stängt till försvaret på helt annat sätt, verkar hittat lite av känslan igen från sommarens VM där de var så framgångsrika.

Läget i laget, Ryssland
Ryssland har vunnit båda matcherna mot Turkiet och hade läge hemma mot Sverige att avgöra gruppen, men misslyckades att vinna i en match som slutade 0-0. Ryssland svarade för ett mycket bra VM på hemmaplan, många trodde de nog skulle få svårt att följa upp den positiva trenden i Nations League. Har gjort det bra hittills utan tvekan, men trots att laget hade ett järngrepp om gruppen blir de bara tvåa här om de förlorar. Chanslöst precis som väntat i landskampen borta mot Tyskland förra veckan, hade stora problem då i truppen och matchen var avgjord redan i halvtid (0-3).

Betting Tips till Sverige-Ryssland
Sverige har ett väldigt mycket bättre truppläge än Ryssland som  jämfört med senaste mötet i Ryssland saknar fyra startspelare! Sverige svarade för en tapper insats i Ryssland och följde upp stabilt i Turkiet och gjorde vad som krävdes. Sverige har rätt trend just nu och har också till skillnad mot Ryssland fått en bra genomkörare med samspelt elva inför denna match. En hel del har hänt med Rysslands trupp sedan VM där flera spelare slutade, nu har också skadorna ställt till det jämfört med samlingen i oktober och detta blir inte lätt. Sverige får chansen här och med stödet på Friends Arena bör det gå vägen. Spelas på Legolasbet till oddset 1,90 – heja Sverige!