Foto: Bildbyrån

Lars Mendonca Fuhre gjorde 51 matcher i Hammarby 2014-2015. I somras skrev norrmannen på för Örgryte, men nu står det klart att han och ytterligare sju spelare i Göteborgsklubben lämnar som Bosman.

Han var en viktig spelare i det Hammarby som 2014 tog steget tillbaka till allsvenskan. Lars Mendonca Fuhre spelade samtliga 30 matcher i superettan och svarade på dessa för sju mål från sin mittfältsposition.

I allsvenskan blev det inte samma succé för norrmannen och efter 2015 års säsong lämnade han klubben.

Sedan dess har det blivit spel i norska Mjöndalen samt superettanklubbarna Öster och Örgryte. Till Öis kom Mendonca Fuhre i somras då han skrev på ett korttidskontrakt. Det blev tolv matcher hos tabellfyran, men nu står det klart att Örgryte och 29-åringen går skilda vägar – vilket även ytterligare sju spelare med utgående kontrakt gör.

Förutom Mendonca Fuhre lämnar även Allan Mohideen, Daniel Sliper, Emil Skogh, Jesper Jörnvik, Jacob Ericsson, Dida Rashidi och Gabriel Altemark Vanneryr.

– Först och främst vill jag tacka de spelare som nu lämnar oss. Alla har på olika sätt bidragit till den fina säsongen vi har haft och jag önskar dem stort lycka till i deras fortsatta fotbollskarriärer. För vår del handlar det nu om att fortsätta bygga för säsongen 2019. Vi har kommit en bra bit på vägen även om det återstår några pusselbitar, säger klubbchefen Niklas Allbäck till Örgrytes hemsida.