• Publicerat 18 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Sebastian Rajalakso och Mathias Ranégie har inte haft samma ljus på sig sedan avskedet från Djurgården, men nu är duon i fokus efter att ha skjutit upp Syrianska till superettan.

Ett år i division 1 räckte. Nu är Syrianska tillbaka i superettan. Efter att ha slutat tvåa i norrettan bakom Västerås väntade kval mot IFK Värnamo.

Smålänningarna, som slutade fjärde sist i superettan i år, föll i Södertälje med 1-0 och nu i returen på Finnvedsvallen var det Sebastian Rajalakso och Mathias Ranégie som sköt Syrianska tillbaka till superettan med varsitt mål i 2-2-matchen.

Varken Rajalakso eller Ranégie har haft samma ljus på sig sedan avskedet från Djurgården 2012 respektive 2016, men nu står forna stjärnduon åter i fokus.

– Den här matchen betyder otroligt mycket för klubben, det är väldigt stor skillnad att spela i Superettan och division 1, ekonomiskt för klubben. Många spelare som är värda att spela på högre nivå. Jag blev värvad hit för att ta klubben upp i Superettan och jag tycker jag gjorde min del av det, säger Ranégie till LT och får sedan frågan om han stannar nästa år.

– Det återstår att se. Det är fotboll liksom, man vet aldrig. Jag kanske blir kvar, jag kanske försvinner. Men som det är just nu vill jag bara vara i Syrianska.

I andra kvalmötet som utspelade sig mellan Varberg och Oskarshamn var det Varberg som klarade sig kvar i superettan, detta trots förlust med 4-2 i första matchen. Nu hemma i Halland vann Varberg med 2-0 – vilket räckte tack vare fler gjorde mål på bortaplan.