• Publicerat 18 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Darijan Bojanic sitter på ett utgående kontrakt med Helsingborgs IF och har i dagarna besökt Hammarby IF. Spelaren förväntas ta ett beslut om framtiden inom kort.
– Det står mellan HIF och Hammarby, så är det ju. Det är ett svårt val, säger Bojanic till Fotbollskanalen.

Darijan Bojanic stod för en mycket fin säsong när Helsingborg tog klivet upp till allsvenskan. Mittfältaren stod för 6 mål och 13 assist i superettan under året. Nu sitter den forne talangen på ett utgående kontrakt med klubben som han kom till sommaren 2014.

Om det blir en fortsättning i HIF-tröjan är dock högst osäkert.

Vi har tidigare kunnat rapportera om att IFK Norrköping ska ha varit med i kampen om 23-åringen. Men nu står det alltså klart att det bara är två klubbar kvar i jakten:

– Det står mellan HIF och HIF (Hammarby IF), så är det ju. Så får vi se vad som händer, säger han till Fotbollskanalen.

Fotbollskanalen: Hur ser du på de två alternativen?

– Svårt val, det är ett svårt val. Vi får se vad som händer.

Bajen lyckades imponera på den offensive mittfältaren när han var på besök på träningsanläggningen:

– Jag fick ett bra intryck. Det är en bra klubb, väldigt stor kändes det som och det är en klubb som är på väg uppåt. Känns som att de har något väldigt bra på gång. Det känns väldigt intressant, säger mittfältaren till Fotbollskanalen

Innan playmakern kom till Helsingborg och etablerade sig som en gjuten startspelare, hade bristen på speltid varit ett problem. Det är något han väger in vid ett eventuellt klubbyte:

– Jag tänker inte så mycket på det, eller det gör man väl på ett sätt. Det är klart att man vill fortsätta att spela, men samtidigt så är det bra med nya utmaningar också. Att testa på något nytt och allt sånt säger spelaren till Fotbollskanalen.

Fotbollskanalen: När tar du ett beslut om var du spelar nästa säsong?

– Inom en snar framtid bör jag göra det. Så är det.

Fotbollskanalen: Hur gör du för att komma fram till vad det är du vill göra?

– Man får se lite för- och nackdelar. Se hur det kommer att vara utanför planen också, hur man kommer att trivas. Jag har tänkt på det en hel del, men det är ett tufft beslut.