• Publicerat 17 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Allsvenskan är över för den här gången. En spelare som är förtegen kring sin framtid är Niklas Gunnarsson som sitter på ett utgående kontrakt.
– Jag vet att jag är intressant i andra länder så jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra, säger mittbacken till Expressen.

Niklas Gunnarsson sitter på ett utgående avtal i Djurgården och har fortfarande inte fattat ett beslut om sin framtid.

Det förs för närvarande inga diskussioner om en kontraktsförlängning:

– Vi har inte haft någon dialog. Jag har fått besked att jag kan vänta så länge jag vill och jag har inte bestämt mig ännu. Jag vet att jag är intressant i andra länder så jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra, säger försvararen till Expressen och fortsätter:

– Men jag trivs väldigt bra här och har också en bra dialog med Bosse Andersson. Jag har känt honom sedan jag var 13 år gammal. Vi har en stor respekt för varandra.

Expressen: Vill klubben ha kvar dig?

– Ja, det tror jag. Det vore väldigt konstigt om de inte ville ha kvar mig. De vill ha kvar mig, det är inget tvivel om det, vårt första snack var redan i maj. Men jag har känt, precis som jag sagt till dig tidigare i år, att speltiden är viktig.

Konkurrensen om speltid har varit tuff i Djurgården detta året. Jacob Une Larsson, Jonas Olsson, Erik Johansson, Marcus Danielson och just Gunnarsson har alla konkurrerat om samma positioner.

Bristen på speltid kan bli den största orsaken till att backen eventuellt väljer att lämna Djurgården:

– När vi började säsongen vann vi borta mot AIK med 2-0 och mot Östersund med 1-0. Jag var den enda spelare som blev bänkad fyra matcher i rad. Vad mer kan man förvänta sig av en när man håller nollan och vinner två matcher i rad som mittback? Det är väl det som har irriterat mig mest. Då kände jag att jag hellre väntar till slutet av säsongen så får vi ta den biten då.

Expressen: Hur länge orkar du vänta?

– Jag tycker det är skönt. Jag vet att jag varit en grym ambassadör för klubben. Jag har en fantastisk relation till fansen och kansliet, jag har gjort bra resultat för klubben. Den här stressen finns inte. Nu vill jag vara med familjen och vänner så får man ta ett avgörande beslut när det känns rätt.