• Publicerat 17 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

GIF Sundsvall kan tappa ytterligare en spanjor efter assisterande tränaren Ferran Sibilas avsked. Framtiden för mittfältsstjärnan David Batanero är osäker.
– Jag vet att det finns intresse för mig från andra klubbar, säger han till Sportbladet.

Sundsvall slutade till sist på en hedrande åttondeplats i tabellen. Nu börjar man se effekterna utav framgångarna. Igår lämnade den assisterande tränaren Ferran Sibila klubben.

En som hjälpte till med att få Sibilas idéer att fungera ute på planen var mittfältsstjärnan David Batanero.

Playmakern stod under säsongen för fem mål och fem assist och har kontrakt över 2019 men uppges vara till salu för en prislapp kring 3-4 miljoner kronor.

30-åringen har nu uttalat sig till Sportbladet angående sin framtid:

– Jag kommer se till vad som är bäst för mig.

Sportbladet: Hur stort är intresset kring dig från andra allsvenska klubbar?

– Jag vet inte exakt. Jag vet att det finns intresse men jag försöker hålla mig utanför de diskussionerna så får min agent göra sitt jobb.

En klubb som varit där och ryckt lite är IFK Göteborg som är i stort behov av en central mittfältare. Den passningssäkre mittfältaren hymlar inte om att det är tilltalande:

– Det gör mig stolt och ger mig energi. Det känns bra och är smickrande när andra klubbar gillar mig som spelare. Det motiverar mig att jobba ännu hårdare och visa en hög nivå, säger Batanero som sedan får frågan om han blir kvar i ”Giffarna”.

– Det är alltid svårt att lämna sådana garantier, säger spanjoren.