Intresset för Dalkurds ytterback Simon Strand, 25, är stort. För två dagar sedan kunde FD avslöja att Djurgården visat konkret intresse. Enligt nya uppgifter finns även norska toppklubben Brann med i bilden och har närmat sig spelarens representanter – med förhoppningen att locka honom till Eliteserien. 

Simon Strand gjorde 29 matcher under sin allsvenska debutsäsong med Dalkurd. Efter flera år i division 1 (Väsby, Frej, Huddinge) så fick Strand ett genombrott i superettan med Assyriska 2016. En spelare som i dag är 25 år och som tog den långa vägen till elitfotbollen.

Strand hann med spel i Öster och Danmark (Lyngby) innan Dalkurd värvade honom inför i år. Det var en motig säsong i Dalkurd som använde flest spelare av alla allsvenska klubbar, men Strand var en given pjäs från start av säsongen.

För två dagar sedan kunde FD berätta att Djurgården, där Strand spelat juniorfotboll, är konkret intresserade av Strand inför 2019. Men Dif är inte ensamma om att vilja sajna ytterbacken som har två kvar på sitt kontrakt med Dalkurd.

Enligt nya uppgifter till FD i dag så är det flera allsvenska klubbar som tänker samma sak. Även utländska klubbar har fått upp ögonen, en av dessa är norska Brann.

Den norska ligatrean har med en omgång var av Eliteserien säkrat spel i Europa nästa år och har fortfarande chans att passera tvåan Molde i den sista omgången.

Enligt FD:s källor har Brann kontaktat Strands representanter och presenterat ett förslag på hur framtiden skulle kunna se ut i Norge.