AIK visar intresse för att värva hem ännu en landslagsstjärna – Celticstjärnan Mikael Lustig. Enligt flera av FD:s källor så visar nyblivna mästarna intresse för 31-åringen som har över 200 matcher för Celtic de senaste sju åren. Lustig själv uppges ha AIK som förstaalternativ i Sverige när hans kontrakt går ut under 2019. 
– Jag vet inte hur jag ska kommentera det här? Det är en a-landslagsspelare och en av landets mest meriterade spelare sedan många år, bemöter AIK:s sportchef Björn Wesström på fredagseftermiddagen för FotbollDirekt.se.

I fjol blossade uppgifter upp om att Sebastian Larsson var på väg att flytta hem och jakten leddes till en början av AIK, Djurgården och IFK Göteborg.

Till slut var det AIK som vann dragkampen om ”hemvändaren”. En värvning som betalade sig med klubbens första SM-guld sedan 2009.

Med ett stundande år där AIK både ska försöka försvara sitt guld och dessutom kvala till Champions League håller AIK-ledningen, med sportchefen Björn Wesström, i spetsen på att se över sitt truppbygge.

Enligt podcasten ”3-5-2” har ”Gnaget” sett över möjligheterna att plocka in Sead Haksabanovic från West Ham. För fyra dagar sedan kunde FD avslöja att AIK är intresserade av sin förre guldgosse Alexander Isak.

”Enligt nya uppgifter i helgen till FotbollDirekt så undersöker AIK på allvar, sedan en tid tillbaka, möjligheter att låna tillbaka ett namn man för två år sedan gjorde en så otrolig affär med”.

I dag kan FD avslöja att AIK även har landslagsstjärnan och Celticprofilen Mikael Lustig på sin radar. Ytterbacken, som fyller 32 år i december, ska enligt flera av FD:s källor överväga att flytta hem till Sverige när hans kontrakt med Celtic går ut sommaren 2019.

Enligt FD:s källor ska det alltså vara en realistisk värvning för AIK under nästa år. Klubben ska ha framfört sitt intresse för Lustigs tjänster.

– Jag måste bara väldigt tungt betona här att det här är en spelare som har avtal som det är ett år kvar på och för att kontakta honom nu så måste vi ha Celtics välsignelse och det har vi alltså inte begärt, kommenterar Wesström för FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Vi har den största respekt för Celtic och ingångna avtal. Nej, jag vill inte kommentera det här mer – inte mer än att det är en otroligt meriterad spelare och är man ordinarie landslagsspelare som han varit så länge så det är ju en spelare som precis alla vet vem det är.

Utöver Mikael Lustig, men hur ser din bild av januarifönstret ut?

– Egentligen ingen annan inställning än till andra fönster, funderar han men medger ändå en utmanade exponering efter guldet.

– Det är klart att vi inser att flera av våra spelare vill ut i Europa och att många är intressanta. Så blir det efter framgångar och i synnerhet om man gör det för AIK. Men, nej, jag är inte rädd för att för många namn samtidigt ska försvinna. Vi äger ju frågorna. Vi har kontrakt och bestämmer själv om någon ska gå, eller stanna för att vi känner att det ska vara så. Det är vi som sätter gränserna, säger Björn Wesström.

Så sent som natten mot i måndags sågs Lustig fira SM-guldet med AIK-spelarna på en nattklubb i Stockholm.

– Jag kom till Stockholm väldigt sent och slängde i väg ett grattis-SMS till Sebbe (Larsson) som sa att de var i Stockholm och bad mig komma ut och säga hej. Så jag drog dit och gratulerade Sebbe, Koffe och de som jag känner, sa Lustig till Expressen.

– Ni får spekulera så gott ni kan, men jag har kontrakt med Celtic och jag tror att jag spelar där även nästa år.

Lustig har gjort 72 a-landskamper och sex mål.