• Publicerat 15 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Gais klarade sig undan negativt kval med nöd och näppe. Men utanför planen kärvar det med ekonomin. Enligt GP så har man hamnat för andra gången i år.
– Man kan bara understryka det förfärliga i att vi hamnar där, säger ordförande Glenn Heiman till tidningen.

Gais rivstartade säsongen genom att ta sig vidare från en tuff grupp i svenska cupen.

Skulle det äntligen bli en bra säsong för Göteborgsklubben tänkte många?

Till slut fick klubben kämpa för att försöka undvika negativt kval. Det var inte förrän i den sista omgången man lyckas kravla sig ur svårigheterna och säkrade kontraktet.

Nu uppdagas andra typer av problem för föreningen.

Det är inte bara det spelmässiga på planen som inte funkar. GP rapporterar att klubben har en skatteskuld hos Kronofogden på 176 483 kronor som inkom i början av november. Från föreningens sida tycks man dock ha saker och ting under kontroll.

– Jag kan börja med att säga att om den inte har reglerats så kommer den göras det i dag. Den kommer begravas, säger klubbens ordförande Glenn Heiman till GP.

Tidigare i år rapporterades det att Gais hade ytterligare en skatteskuld hos Kronofogen som inkom den 6 januari. Den var lite mindre, 16 206 kronor.

– Den känner jag inte till, men när det är så små belopp beror det ofta på misstag i deklarationen. I totalekonomin är det inte så mycket pengar, säger Heiman.

PEDER VENSETH