• Publicerat 15 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Dalkurd åker ur allsvenskan efter en säsong – men en som mycket väl kan bli kvar i högsta serien är ytterbacken Simon Strand. Enligt flera källor till FotbollDirekt så visar Blåränderna konkret intresse för Strand. 

Simon Strand gjorde 29 matcher under sin allsvenska debutsäsong med Dalkurd. Efter flera år i division 1 (Väsby, Frej, Huddinge) så fick Strand ett genombrott i superettan med Assyriska 2016.

Strand hann med spel i Öster och Danmark (Lyngby) innan Dalkurd värvade honom inför i år. Det var en motig säsong i Dalkurd som använde flest spelare av alla allsvenska klubbar, men Strand var en given pjäs från start av säsongen.

Nu kan han stanna i allsvenskan – enligt flera källor till FD så visar Djurgården konkret intresse och har hört sig för om Strands namn.

Djurgården uppgavs aktuellt redan inför säsongen, innan han blev klar för Dalkurd. 25-årige Strand har dessutom en bakgrund i Djurgården som juniorspelare.

Simon Strand själv uppges å sin sida ha Djurgården som sitt förstaalternativ – en spelare som kan spela så väl vänster- som högerback men har i Dalkurd främst opererat på högerkanten Både som högerback och wingback.

Han har kontrakt med Dalkurd över säsongen 2020.

Lennart Sandahl – Anton Zetteman