En 16-årig pojke tog ut sin ilska genom att kasta in en banger på planen i matchen mellan Helsingborg IF och Landskrona BoIS. Nu har han fått sitt straff, det blev böter och tillträdesförbud. Enligt Kvällsposten.

Säsongen gick åt två olika håll när det gäller Helsingborg och Landskrona. Det ena laget gick upp till allsvenskan och det andra tog hissen ner till division 1.

När lagen möttes den 19 augusti kastade en 16-årig kille in en banger på planen.

Tonåringen har i förhör berättat att han blev arg efter Andri Runar Bjarnasons 1-0-mål i den 23:e minuten. Det var det som provocerade fram att han tände på och kastade in en kraftig pyroteknikpjäs, en så kallad banger, mot planen.

Pojken förklarar att han fått det sprängexplosiva föremålet av en annan kille i publiken. Han hade inte koll på kraften som objektet kan generera.
Ynglingen har nu fått sitt straff från Helsingborgs tingsrätt. Konsekvensen av brottet blir 30 dagsböter á 50 kr. Enkelt uträknat totalt 1500 kronor.

Påföljderna för 16-åringen slutar dock inte där. Ett tillträdesförbud har uträttats, vilket innebär att från och med den 4 oktober 2018 till den 3 april 2019 får han inte gå och kolla på någon som helst fotboll inom Sverige.

Svenska Fotbollförbundet lämnade in en begäran om att den tiden skulle förlängas men begäras avslogs av tingsrätten.

PEDER VENSETH