Östersunds FK ser om sitt hus inför nästa säsong av allsvenskan. FD kan berätta att i detta nu befinner sig IFK Norrköpings mittfältstalang Marwan Bazi, 20, på plats i Jämtland för att visa upp sina färdigheter. 
– Jag tycker att det gått bra de första dagarna, jag hoppas att Östersund tycker detsamma, säger han till FotbollDirekt.se. 

Bazi har gjort flertalet pojk- och juniorlandskamper för Sverige och har på sistone fått kallelser till Iraks U23-landslag.

Under året har han matchats i IFK Norrköpings farmarklubb Sylvia i divison 2 – där blev innermittfältaren seriesegrare och ”Pekings lag två” spelar nästa säsong i division 1.

Goda insatser där har gjort att han nu får chansen att visa upp sig för Östersunds FK. En skön comeback med tanke på den svåra skada som drabbade honom hösten 2016.

– Jag drog korsbandet och kunde inte spela ordentligt under 2017. Då fick jag satsa på comeback i början på det här året och det blev så att jag spelade i Norrköpings farmarklubb, säger han till FotbollDirekt.se.

I måndags anlände han till Östersund och har hunnit med två träningspass. Han stannar hela veckan och hoppas imponerar på Norrlandsklubbens sportsliga ledning.

– Jag strävar så klart så högt som möjligt med fotbollen. Jag vill spela elitfotboll och jag vet att jag klarar det om jag får chansen. Tanken var inte att spela division 2 i år men eftersom jag kom tillbaka från en skada fick jag börja om där. Det har varit en del andra klubbar som hört av sig, även någon allsvensk, men nu är jag i Östersund och hoppas övertyga ledningen här.

– Jag är glad att få chansen, men jag är inte bara här för att visa upp mig utan jag vill verkligen övertyga dem om hur bra jag är. Förhoppningsvis får jag vara en del av ÖFK i framtiden.

Han beskriver sig själv som en tvåvägsspelare på mitten och har ex antal landskamper för Sverige i 16-18 årsåldern innan skadan kom. Någon fortsättning i IFK Norrköping blir det dock inte.

– Kontraktet med IFK Norrköping går ut den 31 november och som det ser ut nu så kommer jag inte spela där nästa år. Jag vill söka mig vidare för mitt eget bästa och förhoppningvis hitta en allsvensk klubb som tror på mig.

Har det känts bra på och utanför planen i Östersund så här långt?

– Jag har fått jättebra vibbar! Det är fantastiska killar i laget och jag känner Tesfaldet Tekie sen innan då vi båda spelade i Norrköping. Man de andra är också härliga och man kommer snabbt in i gruppen. Sen tycker jag att allt känns väldigt proffsigt. Alltifrån frukosten till träningen och efteråt. Det är en väldigt bra utvecklingsmöjlighet att spela här.

Du hoppas på ett kontrakt gissar jag?

– Jag skulle gärna ta del av allt som Östersund kan erbjuda. Men det är upp till mig att visa vad jag går för nu. Men jag tycker att det gått bra de här första dagarna och jag hoppas att ÖFK tycker detsamma, säger Bazi som kommer att resa på ett träningsläger med det irakiska U23-landslaget efter provspelet i Östersund.