• Publicerat 14 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Marcus Degerlund återvänder till Hammarby, detta då IFK Göteborg inte väljer att utnyttja köpoptionen. Blåvitt går heller inte vidare med norrmannen Fredrik Oldrup Jensen, som anslöt i somras på lån från belgiska Zulte Waregem.

Det var i augusti som IFK Göteborg lånade in Marcus Degerlund från Hammarby och Fredrik Oldrup Jensen från belgiska Zulte Waregem.

Degerlund, som i fjol gjorde 18 starter för Bajen i allsvenskan, hade desto svårare att ta en plats i Stockholmslagets elva i år och lånades därför ut till Blåvitt för att få speltid – men så blev det inte.

Fem ynka inhopp i allsvenskan blev mittbackens facit. För norrmannen Oldrup Jensen blev det desto mer speltid: tio starter och två inhopp.

IFK Göteborg meddelar att de inte kommer att utnyttja köpoptionen på någon av de två spelarna och därmed återvänder Degerlund till Hammarby medan mittfältaren Oldrup Jensen reser tillbaka till Belgien.

– Två jättebra killar och duktiga fotbollsspelare. Då vi sett till helhetsbilden har vi dock valt att inte gå vidare med Marcus och Fredrik, säger sportchefen Jonas Olsson till klubbens hemsida.