FEL LÅT VANN, som det alltid hette på löpsedlarna efter Melodifestivalen en gång i en tid innan internet.

Guldbollen har liksom inte behövt några löpsedlar de senaste 10-11 åren eftersom det aldrig riktigt varit en tävling.

Men nu är det annorlunda och därför kan en back bli Årets Försvarsspelare och en annan vinna Guldbollen.

Hur kan det bli så?

Hur kan Andreas Granqvist betraktas som Sveriges bästa back och hans backkollega i landslaget, Victor Nilsson Lindelöf, samtidigt utnämnas till Sveriges bästa spelare?

Hur har det gått till?

Ja, det är inte särskilt konstigt egentligen.

Svaret hittar du om du scrollar genom vilket socialt media som helst.

Om vi säger att alla följare på Twitter och Instagram skulle rösta fram en vinnare…då hade vi sannolikt haft en tredje vinnare (Robin Olsen) eller tillochmed en fjärde (Zlatan Ibrahimovic).

För att det inte längre är givet, för att det i ”normala fall” finns flera olika kandidater där ingen sticker ut som en självklar nr 1 om olika människor får redogöra för sina argument.

Och år från 1/11 till 1/11 när Zlatan Ibrahimovic inte är en del av ett landslag som tar sig hela vägen till en VM-kvartsfinal och (beundransvärt nog för en 37-åring)  gör en hel del mål i en liga som MLS…ja, då är det inte längre ”normala fall”.

Då är det som det var pre-Zlatan: väldigt olika åsikter om vad, hur och vem som gör någon ”bäst i Sverige”.

Alla frågor om Guldbollen till alla tänkbara experter INFÖR galan gav inte en given vinnare. Utan två. Eller tre. Kanske fyra.

Ungefär som det var förra året då det stod mellan Andreas Granqvist och Emil Forsberg.

Det var på förhand en jämn kamp och i slutändan handlar det om vad olika människor i en jury har för personliga åsikter.

Och vad många alltså inte riktigt hade förstått: det är inte samma jury som utser Årets Försvarare och som plockar fram vinnaren till Guldbollen.

Guldbollens jury är tre pers från Aftonbladet samt Janne Andersson (vi utgår från att han inte lagt sin röst på Z), Håkan Sjöstrand (vi utgår från att han lagt sin röst på Z, så länge det finns matchtröjor att samla på) och Karl-Erik Nilsson.

Fotbollsgalans jury är lite fler från lite olika beröringspunkter.

Därför tycker jag inte alls att det är konstigt att Victor Nilsson Lindelöf får Guldbollen, samtidigt som han INTE blir Årets Försvarare – eftersom ingenting är skrivet i sten.

Jag hade inte tyckt att det varit underligt om Robin Olsen fått Guldbollen. Snarare tvärtom.

För bara jag, som en enda person, kan argumentera en hel del såväl för som emot Granen, VNL och Olsen.

Jag kanske hade lagt min röst på Olsen till slut även om Granqvist mera tydligt ledde landslaget till en kvartsfinal och där även play off-mötet mot Italien ska räknas in. Olsens säsong har varit magnifik. I landslag, i FCK och i starten för Roma.

Men jag köper Victor Nilsson Lindelöf alla dagar i veckan efter hans eminenta VM, även om hans något svajiga vinter och vår med Man United kunde ligga honom i fatet. Och i det fallet går det alltid att skylla på Jose Mourinho.

Victor är, vilket jag skrivit och påpekat om fler gånger (exempelvis här 2016), Sveriges i särklass största prospekt att nå till de riktigt stor stjärnorna framöver. Eftersom han har det i sig.

Det var någonstans givet att han skulle bli en Guldbollen-vinnare.

I år eller något annat år.

RÄTT MAN VANN, även om det inte hade varit fel om någon annan gjort det.

Ungefär så.