Den 23 oktober kunde FD avslöja att Kebba Ceesay, 30, var nära en flytt till lokalrivalen Sirius. Nu är allt klappat och klart. Mittbacken kommer inom kort att presenteras som Sirius första nyförvärv inför 2019, detta enligt FD:s källor. Nyheten bekräftades senare av Sirius.
– Kebba är en snabb och fysisk försvarsspelare, med en väldig massa erfarenhet både från Sverige och utomlands, säger Kim Bergstrand till klubbens hemsida.

Redan i somras var mittbacksresen, den förre djurgårdaren, Kebba Ceesay tydlig med att han inte kommer att förlänga sitt utgående avtal med Dalkurd.

– Nej, mitt kontrakt går ut efter säsongen och det är inte aktuellt för min del. Jag kommer ge allt för klubben och köra på till sista november och sedan säga tack och hej, sa han till Expressen.

Att spela i superettan var aldrig aktuellt, vare sig med Dalkurd eller någon annan klubb på den nivån, och när FD tidigare avslöjade att Ceesay var nära att skriva på för Sirius så hängde det på att Uppsalaklubben höll sig kvar i allsvenskan.

Efter en stark höstsäsong blev så fallet, Sirius spelar allsvenskt även 2019 och gör det med Ceesay som en av truppens försvarsspelare. Det rör sig om ett långtidskontrakt och övergången väntas presenteras inom kort.

Ceesay lämnar Dalkurd efter två säsonger. I år blev det 23 matcher för klubben varav 21 av dessa från start.

Strax efter FD:s nyhet gick Sirius ut med att Ceesay skrivet på ett treårskontrakt.

– Kebba är en snabb och fysisk försvarsspelare, med en väldig massa erfarenhet både från Sverige och utomlands. Han har en stor passion och stort mod i sitt spel som jag tror kommer att bidra mycket till oss. Just snabbheten är jätteintressant när man vill spela en aggressiv fotboll, säger Kim Bergstrand till klubbens hemsida.

– Jag har haft flera andra alternativ men trivs jättebra i Uppsala och ville gärna vara kvar här, och när jag pratade med Kim fick jag en bra bild av honom och av klubben och sättet de jobbar här. Sirius har imponerat på mig under hösten med det sätt man vände på säsongen, säger Kebba Ceesay.