Foto: Bildbyrån

Örebro SK tog i somras in brasilianaren Fabio De Sousa Silva från division 2-klubben Örebro Syrianska. Efter fem allsvenska matcher under hösten har han nu övertygat ÖSK – ett nytt fyraårskontrakt är underskrivet.
– Jag är otroligt tacksam över att ha blivit erbjuden kontrakt med ÖSK, säger Fabio i ett pressmeddelande. 

22-åriga Fabio De Souza Silva kom till ÖSK i somras, då klubben köpte loss honom från Örebro Syrianska. Ett kontrakt skrevs för säsongen ut, men nu blir det på allvar – Fabio har fått förlängt med fyra år. Det nya kontraktet gäller till och med 2022.

– Arbetet med att formera truppen inför 2019 är i fullgång. Fabio har under hösten utvecklats som spelare och blir den första pusselbiten i detta lagbygge. Han är en ung och stark försvarsspelare som redan visat att han klarar av att spela i Allsvenskan. Vi ser fram emot att se hans fortsatta utveckling under Axel och tränarteamets ledning, han har en ljus framtid inom ÖSK och svensk fotboll, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark i ett pressmeddelande.

Fabio har fått starta två matcher och det har även blivit tre inhopp under hösten. Han är glad över att nu ha fått en ordentlig chans på allsvenskt spel.

– Jag är otroligt tacksam över att ha blivit erbjuden kontrakt med ÖSK. Jag trivs bra i klubben och känner att jag har utvecklats under den korta tid jag varit här. Det har hela tiden varit min målsättning och dröm att få fortsätta spela för klubben och spela i en av de högsta ligorna i Europa. Ett stort tack till klubben som genom förlängningen visar att de har förtroende för mig och till alla supportrar deras bemötande, säger Fabio De Sousa Silva i pressmeddelandet.