• Publicerat 12 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK kunde igår säkra sitt fjärde SM-tecken efter andra världskriget. Redan i dag står det klart att supertalangen är Sead Haksabanovic är ett namn.
– Såklart att det kommer vara rykten om tusen olika spelare. Han är en utav dem. säger AIKs sportchef Björn Wesström.

Han började sin karriär med att skjuta Halmstad tillbaka till allsvenskan. Väl där så visade det sig att han bemästrade även den nivån, på ett spektakulärt vis.
Den snabba framgången ledde i sin tur till att stora klubbar plötsligt ryckte i den flyfotade ynglingen.
Till sist lockade Premier League och livet i London för mycket. Pang och boom så hade ett femårsavtal slutits med West Ham United.

Men tiden i The Hammers blev inte som den skulle blivit. Det började med att tränaren Slaven Bilic som hade tagit dit Haksabanovic fick lämna.
Det ändrade radikalt förutsättningarna, han hade ju varit som en fadersfigur för det spännande unga namnet.
Speltiden var obefintlig i A-laget, istället fick han nöja sig med att försöka göra sig ett namn i Youth League (U-21 serien). Där det blev 14 matcher och en assist.

En händelse som också fick stort fokus i medierna var den fortkörning han åkte på hemma i Halmstad under tiden han var kontrakterad av West Ham. 52 kilometer i timmen på en 30 väg var de siffrorna som kablades ut.
Följderna blev att körkortet rök i ett nafs.
Det ryktades även att West Ham nu tröttnat och ville göra sig av med Haksabanovic.

Så blev också fallet: Inför den här säsongen gick flyttlasset till Spanien och Segundan för spel i Málaga dock inte permanent utan på lån.
Den sydspanska klubben lät på många sätt som en bra match, en klubb som ju skulle göra en nysatsning för att nå högstaligan igen och ville spela en passningsorienterad och snabb fotboll.

Men inte heller här verkar det ha blivit en fullträff utan speltiden har gapat med sin frånvaro. I det ryktas det nu alltså mer och mer om en flytt hem till Sverige och det till ett tungt satsande AIK.

Podden 3-5-2 var först med att rapportera om att AIK kollat upp möjligheterna att värva hem Sead Haksabanovic från West Ham.
Nu skriver även Expressen samma sak.
Problemet är att West Ham är ovilliga att sälja spelaren så tidigt, men enligt SportExpressens uppgifter ska han inte ha stängt dörren för att flytta till AIK – men det är oklart om affären blir av redan nu, skriver man i dag.

Man har varit i kontakt med Björn Wesström AIKs sportchef som inte vill gå in mer på detaljer utan konstaterar bara kort och gott att det är en bra spelare. Detta för Expressen.

– Så klart att det kommer vara rykten om tusen olika spelare. Han är en utav dem. Det är en spelare som jag personligen tycker om, med hans egenskaper. Sedan får vi se vad det innebär.

PEDER VENSETH