Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Det blev Victor Nilsson Lindelöf som kammade hem Guldbollen i år. Mittbacken givetvis mycket stolt över att just nu vara Sveriges bästa fotbollsspelare. Vilka han slogs om priset med?
– Robin (Olsen) gjorde det fantastiskt i VM och presterat oerhört bra i Roma. Självklart var nog Andreas Granqvist där också och tävlade om det här. Jag känner mig väldigt hedrad, säger mittbacken till FotbollDirekt.se.

För andra året i rad är det en mittback som är Sveriges bästa spelare. I fjol vann Andreas Granqvist – och efter att ”Granen” nu kammade hem priset som årets back var det kanske inte många som anade att hans mittbackskollega Victor Nilsson Lindelöf skulle vinna Guldbollen, men så blev det.

Om Manchester United-spelaren själv tycker det är märkligt att han inte fick priset som årets back när han nu vann Guldbollen?

– Jag är bara väldigt tacksam att jag sitter här. Jag känner mig väldigt glad och hedrad över att få det här priset, säger 24-åringen till FotbollDirekt.se.

Vilka tror du att du slogs om priset med?

– Det är många som haft en stark säsong. Robin (Olsen) har haft det. Han gjorde det fantastiskt i VM och presterat oerhört bra i Roma. Självklart var nog Andreas Granqvist där också och tävlade om priset. Som sagt, det är många som haft ett bra år och med tanke på att det finns så många duktiga spelare känner jag mig väldigt hedrad att sitta här i dag.

Nu väntar Turkiet och Ryssland i Nations League för det svenska landslaget – och till denna samling har 19-åriga Mattias Svanberg kallats in. Mittfältaren köptes av Bologna från Malmö i somras för närmare 50 miljoner kronor och har redan spelat till sig en ordinarie plats i Serie A-laget. Hur mycket vet Nilsson Lindelöf om sin nya landslagskamrat?

– Jag har lite dålig koll. Jag har inte sett honom spela så mycket, men jag har hört väldigt mycket bra saker om honom och det ska bli väldigt intressant att se honom i träning och så. Han är väldigt välkommen!

Kristoffer Olsson gör dessutom sin andra landslagssamling. Hur ser du på att allt fler unga nu slussas in i landslaget?  

– Det är väldigt roligt för svensk fotboll framförallt att yngre spelare får chansen att visa framfötterna. Det är väldigt roligt för svensk fotboll att yngre spelare är med och konkurrerar om platserna.