Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Mattias Svanberg tog klivet upp i Malmös a-lag samtidigt som Robin Olsen lämnade klubben. Nu spelar båda i Italien och ska dessutom lira i landslaget ihop kommande samling.
– Svanberg är en fantastisk spelare, säger målvaktsstjärnan till FotbollDirekt.se.

Sommaren 2015 lämnade Robin Olsen Malmö FF. I samma veva fick den då 16-åriga supertalangen Mattias Svanberg lärlingskontrakt med klubben.

I somras såldes Svanberg till Bologna för närmare 50 miljoner kronor samtidigt som Olsen lämnade FC Köpenhamn för Roma.

Två svenskar med MFF-koppling i Serie A som nu dessutom ska spela i landslaget ihop. Trots att Svanberg bara är 19 år gammal blev han under måndagen uttagen till Nations League-matcherna mot Turkiet och Ryssland. Hur Olsen ser på Svanbergs utveckling?

– Mattias är en fantastisk spelare. Jag tror faktiskt att han debuterade mot oss från start och sedan dess har han spelat och gjort det väldigt bra i sin klubb. Det ska bli kul att se honom nu i detta sammanhanget (landslaget), säger Olsen till FotbollDirekt.se.

Är Svanberg Sveriges största talang?

– Det tror jag. Han är en av dem, det tror jag säkert.

Olsen blev på Fotbollsgalan på nytt utsedd till Sveriges bästa målvakt, något han så klart är belåten över.

– Jag hoppades på det. Jag vet att det har gått bra för mig, så detta var något som jag hoppades på, säger Olsen som är en av favoriterna till att ta hem Guldbollen.

– Den som förtjänar den mest ska vinna. Vem det är håller jag för mig själv.