Paulinho tog hem skytteligan som äldste spelare någonsin. I vintras var han millimeter från en övergång till Bajen – detta innan Jakob Michelsen fick sparken.
– Nu ska jag träna en, två veckor ytterligare och sedan åka hem till Brasilien på semester, säger brassen till förbundets officiella hemsida.

Det har varit en fin säsong för BK Häcken. Man tappar en tabellplacering från förra säsongen men man tar en poäng mer.
En stor del av framgången stavas tränaren Andreas Alm. Han har verkligen fått fart på Hisingeklubbens offensiv, slutar på 58 gjorda mål vilket är flest i hela allsvenskan. 20 av dessa kom från kanten av en spelare i tröja nummer tio: Mister Paulinho. Med det blev han alltså bäste målskytt i allsvenskan – och tillika den äldste någonsin.

På frågor om vad det betyder för honom svarar han:
– Jag är väldigt glad över den. Det är bra för min karriär. Men jag kan inte göra målen själv. Jag har fått mycket hjälp av mina lagkamrater i Häcken för att göra de här målen, säger han till förbundets officiella hemsida.

– Men om jag hade kunnat så skulle jag bytt bort skyttekungstiteln mot ytterligare sex poäng i tabellen och en Europaplats för klubben. Men vi har ändå gjort en bra säsong.

Du är äldste skytteligavinnaren någonsin. Hur många år kan du prestera på den här nivån?

– I många år ytterligare hoppas jag. Men jag måste lyssna på min kropp och träna på rätt sätt, säger Paulinho.

Det har varit en fin säsong för Paulinho som slagit hela tre rekord under säsongen. Han blir till att börja med historisk genom att två månader i rad bli den första att vinna priset månadens spelare.

Klubbrekordet som bäste målskytt i BK Häcken satte han också med 86 mål totalt.

Stjärnan är också nominerad till Årets anfallare och Årets Mest Värdefulle Spelare på Allsvenskans Stora Pris.

Detta succéår medför såklart intresse från andra klubbar.  På frågan om han stannar i Häcken svarar han:
– Jag vet inte. Nu är säsongen över och jag har bra kontakt med både min agent och med Sonny (Karlsson, Häckens sportchef). Vi får se.

FotbollDirekt kan nu avslöja att han i praktiken var överens med Hammarby om en övergång i vintras innan han skrev på det nya kontraktet med Häcken. Detta innan Jakob Michelsen fick sparken, där efter rann övergången ut i intet och Bajen gick istället för Nikola Djurdjic.

PEDER VENSETH