Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Paulinho vann allsvenskans skytteliga med sina 20 mål. Brassen vill bli svensk medborgare – och Häckenstjärnan hoppas då på bli uttagen i landslaget.
– Jag hejade mer på Sverige än Brasilien i VM. Jag kan hantera svensk fotboll och det är därför som jag står här som skyttekung. Jag tror att jag har en plats i landslaget, säger 32-åringen till FotbollDirekt.se.

Efter EM 2016 slutade Zlatan Ibrahimovic i landslaget och nu i somras efter VM tackade Ola Toivonen för sig. Blågults anfallsuppsättning är inte den vassaste – men snart kan en målskytt av rang bli aktuell.

Brassen Paulinho, som gjort nio säsonger i allsvenskan, vill bli svensk medborgare och det hela kan bli klart inom kort.

– Jag hoppas få svar innan jag åker till Brasilien, så ja, inom några veckor, konstaterar 32-åringen.

Har förbundet kontaktat dig?

– Nej, ingen kontakt med mig. Just nu väntar jag på migrationsverkets besked. Alla journalister frågar ju om det här.

Hur bra koll har du på landslaget och tycker du själv att du är tillräckligt bra för att ta en plats?

– Jag har koll på landslaget. Jag följde de väldigt mycket under VM och jag hejade mer på Sverige än på Brasilien. Jag kan hantera svensk fotboll och det är därför som jag står här som skyttekung. Jag tror att jag har en plats i landslaget.

Det är väldigt sällan som de allsvenska skyttekungarna blir kvar säsongen därpå. Hur Paulinho ser på att stanna i Häcken?

– Det är en svår fråga. Än så länge har jag ett år kvar, men enda tanken som jag har nu är att åka till Brasilien på semester.