• Publicerat 12 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Robin Jansson-sagan avslutades på det mest fantastiska sättet. För ett år sedan spelade han division 1-fotboll i Oddevold – i går nickade han in matchens enda (guld)mål mot Kalmar. Lagkamraterna kan inte sluta hylla 26-åringen från Bengtsfors.
– Bengtsfors borde ge honom en staty utanför Rådhuset, säger Tarik Elyounoussi till Sportbladet. 

Historien kan nog alla läsare vid det här laget.

Robin Jansson värvades in på fönstrets sista dag efter att Nils-Eric Johansson fått avsluta sin karriär och Jesper Nyholm brutit benet.

Från Oddevold i division 1 för 300 000 kronor. Ett par år tidigare spelade han fotboll på lägre nivå och en allsvensk dröm såg inte rimlig ut där och då.

I den avgörande matchen mot Kalmar blev han guldnickare med matchens enda mål innan paus.

– Jag kommer inte ihåg vad jag gjorde, jag hamnade på rygg och kollade upp i himlen och såg stjärnor. Det är det enda jag kommer ihåg, säger Jansson till Sportbladet och skrattar.

Tarik Elyounoussi tokhyllade Jansson för hans säsong och vill se hans hemkommun agera.

– Det var fantastiskt att se Robin som kommer från Oddevold och han är den som gör att vi vinner SM-guld. Det är kul, det är en riktigt kul resa han har haft, säger norrmannen och fortsätter:

– Min första match i AIK var mot just Robin. Jag fick ett gult kort för att jag tacklade honom, ändå var han så snäll och hjälpte mig upp. Sedan bara ”boom, var han på mitt lag” och han har varit en av våra bästa spelare genom hela säsongen och han är en lugn, fin och rolig kille och så gör han mål i dag. Det är fantastiskt. Bengtfors borde ge honom en staty utanför Rådhuset.