Flera AIK-spelare- och ledare firade SM-guldet på nattklubben Soap Bar. Då fångade mobilkameror två Hammarbyspelare på plats – Nikola Djurdjic och Vladimir Rodic syntes i vimlet, något som skapat starka reaktioner. Nu går Djurdjic ut på Instagram och ber om ursäkt – och Hammarby kommenterar det hela.

AIK hade en officiell guldfest på Quality Hotel vid Friends Arena men festen fortsatte för många i Stockholms innerstad. Flera spelare drog vidare till nattklubben Soap Bar, bland dem Alexander Milosevic och Heradi Rashidi, skriver Expressen.

På en film upplagd på Instagram så syns Djurdjic och Rodic i vimlet bland firande AIK-spelare, ledare och supportrar. Det har rört upp känslor hos många supportrar – Hammarby tappade igår sin Europaplats efter 3-3 borta mot Östersund, och timmar senare så fanns alltså Djurdjic och Rodic på plats när AIK firade.

Spelarnas agent Michael Kallbäck och Hammarbys ordförande Richard von Yxkull kommenterar det hela.

– Det där ser ju inte så jävla smart ut. Vi får vänta och se vad de har att säga om det. De lär få förklara sig. Det är förståeligt att folk reagerar, det ser inte bra ut, säger Michael Kallbäck till Expressen.

– Jag har inte sett klippet, så jag har svårt att uttala mig. Men de har ju också avslutat sin säsong. Jag kan inte uttala mig om varför de dyker upp där, säger von Yxkull till samma tidning.

Nu har Djurdjic lagt upp en ursäkt och förklaring på Instagram:

Hammarby har därefter gått ut med ett uttalande på sim hemsida:

”…Hammarby Fotboll anser att detta är en olycklig situation och har varit i kontakt med spelarna i fråga och påtalat detta. Spelarna inser det olämpliga i deras agerande och är ångerfulla, och de har redogjort för sin version samt bett om ursäkt på sina Instagram-konton.

Hammarby Fotboll har inför varje säsong en genomgång med spelarna om vad som är viktigt att ta i beaktande som representant för Hammarbys A-lag, och vid dessa tillfällen berörs liknande situationer”.