Alexander Isak ser ut att vara på väg bort från Borussia Dortmund. Och i dag kan FotbollDirekt avslöja att AIK:s ledning är i kontakt med sin rekordtransfer från 2017 och jagar en lösning – och hur stjärnan är intresserad. 

I går firade AIK sitt första SM-guld på nära tio år och gör det fortfarande. Men samtidigt så står AIK som alla andra guldvinnare inför utmaningar. Namn i klar farozon inför januarifönstret är namn som Kristoffer Olsson, Enoch Kofi Adu, Oscar Linnér, Nicholas Stefanelli.

Men jämte händer det saker och så sent som under gårdagens guldfirande så bekräftade sportchef Björn Wesström intresse för Sead Haksabanovic namn.

Men inte nog med det, nu kan väsentligt större saker vara på gång.
I januari för två år sedan gick historiens största allsvenska transfer igenom. Det blev AIK och Alexander Isak som skulle slå Malmö FF-Zlatan Ibrahimovic-Ajax-dealen från 2001. Isak-affären ska till sist ha blivit värd omkring 90 000 000 för AIK.

Men nu pekar alltså allt kring Alexander Isak starkt emot att han måste bort från Dortmund.
I stort sett chanslös på speltid i en klubb i världsklass som den han är i – så hoppas nu alltså AIK på att kunna vara ett alternativ för 19-åringen.
Det är inte länge sedan tyska Sport1 och Kicker gick ut med att tyskarna avpolleterat sin svensk och uppgav att han kan säljas eller lånas ut i januari.

För någon månad sedan skrev även Ruhr Nachrichten så här:  ”Alexander Isak har blivit en sorglig figur”.

Där konstaterades dock att den forne AIK-stjärnan, trots att han kopplats samman med flera olika klubbar under året, inte in i det längsta velat bli utlånad.
Men nu kan han alltså ha svängt i den frågan.
Där vill och försöker nu alltså Björn Wesström bygga upp ännu en spektakulär affär. Enligt nya uppgifter i helgen till FotbollDirekt så undersöker AIK på allvar, sedan en tid tillbaka, möjligheter att låna tillbaka ett namn man för två år sedan gjorde en så otrolig affär med.

Nu har kontakter funnits hela tiden sedan Isak lämnade men ska sedan i sensomras ha blivit mer än artigheter. Och AIK:s förfrågningar har tagits emot positivt av både spelare och representanter. Isak var för övrigt närvarande vid AIK:s guldfest igår kväll.

Dortmund och dess ledning med tränare Lucien Favre ska inte heller ha sagt nej till en sådan lösning som skulle ge AIK grädde på moset efter SM-guldet och en transferbomb som skulle bli mycket svår för någon allsvenska konkurrent att matcha under 2019.

FD har försökt nå AIK:s sportchef för en kommentar men utan att lyckas.