• Publicerat 11 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby och Malmö FF slåss om tredjeplatsen och Europaspel – Bajen har det i egna händer, seger mot Östersund och det är spikat. Men MFF:s mittfältsstjärna Fouad Bachirou tror det kommer bli tufft för de grönvita – han tror på sitt gamla lag ÖFK:
– Hammarby har en stor match att spela så jag hoppas att de blir påverkade. Vi får se om de är professionella nog för att ta sig an matchen med rätt inställning, säger Bachirou till Kvällsposten.

Hammarby har två poäng ner till Malmö FF, men samtidigt har MFF bättre målskillnad. Så tre poäng lär krävas för att Bajen ska sluta trea – MFF som bara förlorat en allsvensk match efter VM-uppehållet möter Elfsborg hemma, ett Elfsborg utan speciellt mycket att spela för.

MFF-seger sätter press på Hammarby och Fouad Bachirou tror att hans gamla lag Östersund kan göra det svårt för Bajen:

– Även om de inte har så mycket att spela för så är de starka på hemmaplan. De förlorar inte många hemmamatcher så jag tror att det blir svårt för Hammarby att åka dit och vinna. Det blir en intressant match med ett resultat som förhoppningsvis gynnar oss, säger Bachirou till Kvällsposten.

Det väntas regn och fem plusgrader i Östersund, och höstvädret i Jämtland är något som  Bachirou fick erfara under sina fyra år i ÖFK. Han tror det kan spela in:

– Det är yttre faktorer som man måste klara av att påverka. Hammarby har en stor match att spela så jag hoppas att de blir påverkade. Vi får se om de är professionella nog för att ta sig an matchen med rätt inställning, säger Bachirou.

Fouad Bachirou lämnade ÖFK för MFF inför den här säsongen. Han har fortfarande kontakt med sina gamla lagkamrater i Östersund, men det har inte varit något snack om just den här matchen:

– Jag har några bra vänner kvar där som jag pratar med regelbundet, men det har inte varit något speciellt nu inför den matchen.

– Jag tror att Östersunds spelare vet att det inte blir en enkel match men de har kvalitet i laget så förhoppningsvis får de ett bra resultat.