Foto: Bildbyrån

Tobias Hysén har gjort sin sista match i IFK Göteborg. Klubbikonen är inte med i dagens avslutning mot Örebro. Det är däremot 17-åringen Benjamin Nygren, en spelare som Hysén tror kan nå mycket långt:
– Han (Nygren) kan bli hur bra som helst, säger Hysén till GT.

Tobias Hysén har avslutat sin spelarkarriär i IFK Göteborg. I söndags tackades Blåvittikonen av när laget mötte Malmö FF hemma på Gamla Ullevi.

Hysén finns inte med i Blåvitts matchtrupp borta mot Örebro och har därmed gjort sin sista elitmatch. Nu får yngre förmågor ta över, och en av dessa är 17-årige anfallaren Benjamin Nygren.

Jättetalangen som gjorde sin första allsvenska start mot MFF senast, och som först fick rubriker när han som 16-åring nätade i allsvenska genrepet mot Örgryte.

Hysén tror stenhårt på Nygren:

– Han har alla förutsättningar för att kunna ta ett riktigt steg. En ordentlig försäsong och med lite hjälp på vägen så kan han bli hur bra som helst, säger Hysén till GT och fortsätter:

– Det finns många som med rätt inställning och rätt tålamod kan bli jättebra. Man blir inte en A-lagsspelare på en vinter. Även Rasmus Wikström, Emil Holm och Samuel Ohlsson… det finns många i U19 och U17 som är jävligt duktiga. Sedan kan inte alla komma upp samtidigt, men du har ett lag där som påminner lite om när det hände förra gången.

Med förra gången menar Hysén det lag som skulle komma att vinna Blåvitts senaste guld 2007. Då kom spelare som Mattias Bjärsmyr, Pontus Wernbloom, Gustav Svensson, Marcus Berg och Jakob Johansson fram samtidigt.

– Sedan ska man vara jävligt noga med att påpeka att det inte är ofta du får upp fem gubbar som sedan blir utlandsproffs allihopa. Så blir det väldigt sällan, men det finns förutsättningar för många att kunna ta klivet om de bara förstår att de inte kommer att spela 20 A-lagsmatcher nästa år, men på sikt.