Foto: Bildbyrån

Andreas Isaksson har gjort sin sista match – och det inför värdiga hyllningar på Tele2 Arena. FD:s reporter Casper Nordqvist bloggar nedan om stjärnmålvaktens avsked.

Det var inte fullsatta läktare eller något maffigt tifo som när Hammarby tackade av Kennedy Bakircioglü förra helgen – men lik förbannat var det maffiga scener som utspelade sig när Andreas Isaksson och Djurgården tog farväl av varandra på Tele2 Arena under söndagen.

Det mäktigaste var kanske ändå på stopptid när Isaksson byttes ut. Djurgården ledde då med 1-0 mot Sirius (vilket också blev slutresultatet). Tränaren Özcan Melkemichel hade sparat sitt tredje byte för att maximera hyllningarna åt Isaksson – och det med rätta. Det var ett kolossalt jubel och ett rörd Isaksson lämnade till sist banan efter att ha tackat publiken och sina lagkamrater. Ett värdigt avsked på fotbollsplanen för 37-åringen som enligt många är Sveriges bästa fotbollsmålvakt genom tiderna.

Likt Kennedys avtackning för en vecka sedan anordnades en lång ceremoni efteråt. Tidigare lagkamrater som Schweiz gamla målkung Alexander Frei, Besiktas Atiba Hutchinson, Johan Elmander, Markus Rosenberg, Tobias Hysén, Stefan Rehn och massa andra stora namn skickade hälsningar som visades på storbildsskärmen.

Samme Elmander var tillsammans med andra Djurgårdshjältar som Kim Källström, Markus Karlsson och Andreas Johansson på plats på Tele2 Arena för att hylla sin kompis. Isaksson med tårar i ögonen höll tal, likaså sportchef Bosse Andersson.

Det var värdigt och rörande på Tele2 i dag – och frågan är om Djurgården någonsin kommer ha ett lika stort namn i målet igen… Handskarna efter 37-åringen blir för kommande ersättare enorma att fylla – och det ska de ju också vara.

Andreas Isaksson med 133 landskamper – där han i den blågula dressen gjorde fyra EM och två VM – har nu gjort sitt. Tack för allt, Isak!