• Publicerat 10 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Tobias Eriksson gör imorgon eftermiddag sin sista match med Kalmar FF efter tio år i klubben. Men karriären är inte slut för det. Nu öppnar han dörren för en återföring till klubben han spenderade fem år i innan han kom till Kalmar. – Jag är öppen för olika möjligheter, men det är klart att Sundsvall är hem på ett sätt.

Eriksson är en minst sagt meriterad allsvensk spelare med över 300 matcher under sitt bälte. Flest har det blivit i Kalmars dress, 213 för att vara exakt. Han kan dessutom stoltsera med att ha spelat två matcher i det Svenska landslaget.

Igår bekräftade klubben att man går skilda vägar med spelaren efter säsongen. Eriksson deppar inte över det utan ser nya möjligheter,

– Jag har fortfarande en ambition att spela elitfotboll. Jag är egentligen öppen för olika typer av möjligheter och jag har haft lite olika krokar ute. En dörr stängdes nu som var Kalmar, men jag hoppas på en lösning någon annanstans, säger han till ST-sporten.

Innan det bar av till Kalmar tillbringade han hela fem år i Gif Sundsvalls innandömen. En återkomst skulle kanske ligga närmast till hands och nog det som Eriksson själv skulle tycka vara den bästa lösningen.

– Sundsvall har jag stark anknytning till och jag har bra kontakt med personer i ledande positioner. Det har jag haft under alla tio år som jag har varit i Kalmar också. Det är klart vi haft kontakt, men jag vill inte säga om det är en av de klubbarna jag har pratat med nu, säger 33-åringen till ST-sporten.

– Jag är öppen för olika möjligheter, men det är klart att Sundsvall är hem på ett sätt. Jag har varit där tidigare och min sambo kommer därifrån. Norrland är en del av mig själv och det känns som hemma, fortsätter Eriksson.

Eriksson har chansen att avsluta på topp i Kalmar tröjan om han lyckas göra ett avtryck i morgondagens match mot ett guldjagande AIK.

PEDER VENSETH