• Publicerat 10 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

BLOGG MED FD:S CASPER NORDQVIST
Tungt i torsdags, men vilket drömbesked för alla MFF-själar under fredagen. Markus Rosenberg fortsätter ett år till. FD:s Casper Nordqvist har följt MFF på plats sedan starten på Europa League-kvalet.
– Jag tror nog hela Malmö garvar just nu – för de får ju njuta av Mr MFF ytterligare ett år, skriver Nordqvist i ett blogginlägg.  

”Mackan skriv på skriv på skriv på, Mackan skriv på skriv på”…

Nu har han skrivit på – igen.
Fjolårets säsong skulle bli Markus Rosenbergs sista, men han valde att fortsätta. 2018 skulle därför bli MFF-kaptenens definitiva avsked.

I år har dock Rosenberg svarat för en fantastisk säsong.
Tolv mål i allsvenskan och precis som 2014 och 2015 – OTROLIGT värdefull i Europaspelet. Mål i bägge playoffmötena med Midtjylland och så smällde han in straffen i den där fantastiska hemmamatchen mot Besiktas i början av oktober.
Mr MFF är fortfarande alldeles för bra och för viktig för skåningarna för att han ska sluta – och uppenbarligen har 36-åringen tyckt att det varit alldeles för kul för att lägga skorna på hyllan.

Det var dystra miner efter att MFF på nytt spelat 1-1 hemma mot Sarpsborg i Europa League, men under fredagen kom så klart ett gigantiskt jubel. Rosenberg fortsätter ett år till och det är den bästa affären Daniel Andersson kunnat göra inför 2019 – året då MFF så klart ska revanschera sig över det uteblivna SM-guldet denna säsong.

Det här är ett dessutom ett viktigt besked för hela allsvenskan. Spelare som Rosenberg gör att ligan lyfter – och med tanke på att profiler som Andreas Isaksson, Kennedy Bakircioglü och Tobias Hysén lägger av efter säsongen är Rosenbergs förlängning än mer välkommen!

Kul i mixade zonen i torsdags då Rosenberg fick frågan om han varit inne på kontoret för möte med Daniel Andersson, sportchefen som varit iväg på semester på varmare breddgrader.

– Jag har knappt sett honom, jag såg honom först nu. Han var väldigt brun, konstaterade Rosenberg som trots allt mer eller mindre bor granne med Andersson.

– Det är mörkt hela dagarna haha. Det är ju bara ett par timmar som det är ljust, annars ser man inte! Men han verkar haft det bra, han såg väldigt brun ut, sa Rosenberg och garvade.

Jag tror nog hela Malmö garvar just nu – för de får ju njuta av Mr MFF ytterligare ett år!