Snart är årets allsvenska säsong slut och vi kan börja se fram emot en spännande vinter med nyförvärv och nytänkande i jakten på att optimera truppen inför nästa år. Då börjar hela karusellen om och vi får chansen att gräva oss djupare i chanser och risker med årets säsong i färskt minne.

Innan denna säsongs version av Allsvenskan drog igång var Malmö FF, Djurgården, AIK och Östersund favorittippade för att ta hem guldet. Nu är det framför allt Norrköping och AIK som knuffas framme vid prispallen. Och visst har AIK imponerat, precis som det förutspåddes. Guldet blänker lockande bara en match bort.

IFK Norrköping har också haft en bra säsong, dock med många toppar och dalar. Efter vinsten vinsten mot Brommapojkarna förra veckan säkrade laget en Europaplats och knappade in på AIK:s ledning och minimerade den till bara en poäng. Glädjen var stor och guldvittringen tydlig. I Norrköping hoppades man på att det skulle bli pannkaka för AIK, men istället ledde AIK med fyra poäng mot Norrköping efter att de slog Östersund med 2-1, trots en man mindre på plan i stort sett hela matchen. Och kampen om guldet verkar bli ett riktigt spännande äventyr, även om de gulsvarta favoriterna verkar ha riktigt stora chanser.

Enoch Kofi Adu visades ut i den fjärde minuten efter en tackling mot Rewain Amin i matchen mot Östersund. Han lyckades träffa Amins lår med fotsulan och fick rött kort på studs. Huruvida det var avsiktligt eller inte, och om det var rätt att ge rött kort direkt, ifrågasätts av vissa, hyllas av andra – så som det brukar vara. Efter utvisningen fick Rikard Norlings mannar avvakta ett tag, vilket de klarade av bra. AIK har inte haft ständig medvind i säsongen, utan har även drabbats av många skador under det senaste året. Trots det har man lyckats hålla sig på banan med en till synes outsinlig kraft. Målbilden är tydlig, att vinna Allsvenskan i år, och den verkar genomsyra laget och sprida en säker stämning bland spelarna. Detta märktes även i det fina resultatet i matchen mot Östersund.

Vem som vinner Allsvenskan och blir svenska mästare i år återstår att se. Oddsen för att AIK vinner är låga, men varför inte satsa på fotboll, spel och betting med 888sport för att öka spänningen nu i slutet. På grund av Adus utvisning står nu AIK utan en av sina främsta nyckelspelare i den avgörande matchen, men orosnivån är inte jättehög för det. IFK Norrköping är AIK:s främsta hot i guldjakten, men oddsen talar för att det är AIK som tar hem det viktiga och prestigefulla priset. I söndags spelade Norrköping mot Örebro, en match där Norrköping hade goda chanser att plocka viktiga pinnar till statistiken – vilket de också gjorde. AIK spelade mot GIF Sundsvall samma dag, två och en halv timme senare, en match som oväntat nog slutade 0-0.

I det avslutande varvet möter Norrköping Häcken. Med två poäng back och sämre målskillnad ser det ganska mörkt ut. Det räcker med att AIK plockar en poäng i matchen mot Kalmar FF för att säkra det allsvenska guldet.