Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Marcus Antonsson fick chansen från start i Europa League-gruppspelet i går – och tog den. Anfallaren med MFF:s mål i 1-1-matchen mot Sarpsborg och trots besvikelsen över resultatet myser ändå sommarförvärvet över fotbollstillvaron.
– Jag känner mig i sjukt bra form, säger 27-åringen till FotbollDirekt.se. 

Mot Besiktas hemma och Sarpsborg borta valde Malmös tränare Uwe Rösler att bänka Marcus Antonsson, detta trots att anfallaren gjorde mål i bägge playoffmötena med Midtjylland och där han även öst in mål i allsvenskan sedan ankomsten i somras.

På onsdagens presskonferens, dagen före returen mot Sarpsborg på Stadion, fick Antonsson frågan av FD hur han såg på petningarna.

– Klart att man alltid är besviken när man inte startar, givetvis! Men det är bara att köra på, det kommer finnas stunder när man sitter på bänken och då gäller det att hantera det och visa de minuter som man får att man ska starta nästa match, sa Antonsson då.

Rösler valde i går kväll att satsa på forne Leeds- och Blackburnproffset från start – och det lönade sig. Det var Antonsson som var det största hotet framåt för MFF och han sköt också 1-1-målet i den 67:e minuten.

– Jag känner mig i sjukt bra form. Jag kommer till lägen, även om jag kanske ville göra det ännu fler gånger. Jag känner mig giftig och har bra självförtroende just nu. Synd att jag inte kunde göra ett mål till så att vi vann. De gjorde det svårt för oss och vi fick inte till trycket mot dem, säger Antonsson till FotbollDirekt.se.

LÄS: EFTERLÄNGTADE MFF-JUBLET – FAVORIT I REPRIS  

I och med krysset på Stadion missade MFF chansen att gå upp i delad gruppledning ihop med Genk, detta då belgarna spelade 1-1 hemma mot Besiktas. Det turkiska stjärnlaget ledde länge, men Genk kvitterade i 88:e minuten. Genk därmed etta på sju poäng, Sarpsborg och MFF delad tvåa på fem pinnar – en mer än Besiktas som har en seger, ett kryss och två förluster så här långt.

– Vi ska gå vidare från den här gruppen och det lever fortfarande i allra högsta grad. Vi måste vinna en av de två matcher som är kvar, konstaterar Antonsson.

Nu väntar Genk hemma om tre veckor, samma Genk som ni var chanslösa mot nere i Belgien?

– Ja, så var det, men det kommer bli en helt annan match nu. Vi är starka på hemmaplan och kan vi få matchen dit vi vill blir vi jävligt giftiga!

1-1 mot Sarpsborg igen, känns det ändå okej eller är det en jättebesvikelse?

– Det är som det är… Vi fick inte igång flowet mot dem och det är så klart en besvikelse. Alla matcher hemma vill vi vinna, så det är synd, men det är bara att blicka framåt.

Du har gjort tio mål i allsvenskan och Europaspelet sedan du skrev på för MFF i somras. Det är starka siffror?

– Ja, tio mål och fyra assist! Som sagt, jag känner mig i bra form och det är alltid kul att bidra till laget, men mindre kul om det inte leder till tre poäng.

Skönt att starta i Europa igen va?

– Ja verkligen! Det är fantastiskt att få spela sådana här matcher.