Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Missräkning för MFF i går. Bara 1-1 hemma mot Sarpsborg och en besviken Anders Christiansen vill inte glädja sig över att Genk kvitterade sent mot Besiktas, ett resultat som ändå gynnar skåningarna.
– Jag skiter i de andra resultaten, vi fokuserar bara på oss själva, säger mittfältsstjärnan till FotbollDirekt.se. 

På nytt 1-1 mot Sarpsborg. Tungt för Malmö som inför dubbelmötet med norrmännen på nästan sensationellt manér besegrat Besiktas med 2-0 och utgångsläget i Europa Leagues gruppspel var där och då riktigt bra.

MFF har fortfarande bra chans att gå vidare till sextondelsfinal, men då krävs minst en seger mot antingen Genk eller Besiktas. Just dessa två lag möttes i går och spelade 1-1. Turkarna såg länge ut att kamma hem de tre poängen på bortagräs, men i den 88:e minuten kvitterade belgarna – vilket gynnar Malmö. Seger för Besiktas hade inte varit bra för skåningarna då de skulle bli ny jumbo i gruppen. Men om Anders Christiansen gläds över belgarnas sena kvittering?

– Nej, det vet jag inte. Vi fokuserar bara på oss själva och vet att vi måste vinna. Jag skiter i de andra resultaten, vi fokuserar bara på oss själva, säger dansken till FotbollDirekt.se och berättar sedan om besvikelsen över den uteblivna viktorian i går.

– Vad säger man… Ja, det är lite besvikelse. Vi gick för tre poäng, vi ville ha segern. Vi gjorde vad vi kunde, men det räckte inte.

Ni skapade flera bra lägen i första halvlek och känslan var att ni skulle lösa det i andra?

– Ja, den känslan hade vi också, men det är viktigt att göra mål när man är i sin bra period och det gjorde vi inte. Jobbigt att det inte räckte. När vi gjorde 1-1 snabbt efter deras ledningsmål i andra halvlek tänkte jag att ”nu tar vi det här”, men tyvärr blev det inget mer.

LÄS: ROSENBERGS UDDA SITS – ”INTE VAN VID DET” 

Två kryss mot Sarpsborg, seger mot Besiktas och förlust mot Genk är Malmös facit efter fyra gruppspelsmatcher i Europa League. Nu väntar Genk på Stadion om tre veckor, samma belgiska lag som enkelt vann premiären med 2-0.

– Jag hoppas att vi gör en bättre insats än den vi gjorde i Belgien. De är duktiga, men vi ska visa att vi är redo, säger Christiansen.

Men i Belgien var ni chanslösa?

– Ja, typ… Men vi är bättre hemma. Det är alltid roligt att spela hemma!