Foto: Bildbyrån

MALMÖ. På söndag avgörs allsvenskan. MFF kan fixa tredjeplatsen, men då krävs hjälp från Östersund, något målvakten Johan Dahlin beklagar sig över.
– Vi har satt oss själva i den här situationen, säger han till FotbollDirekt.se. 

För andra matchen i rad spelade Malmö och Sarpsborg 1-1 i går, detta i Europa League-gruppspels fjärde omgång. Norrmännen tog ledningen efter dryga timmen spelad och MFF kvitterade kort därpå. Därefter uteblev forceringen och en som är negativt inställd till resultatet är Johan Dahlin.

– Klart att jag är besviken, säger målvakten till FD.

Jättebesviken?

– Ja… Det var tre poäng som vi ville ha. Vi skapade tillräckligt för att vinna, fortsätter han irriterat.

Genk kvitterade sent mot Besiktas, vilket väl var bra för er?

– Vi fokuserar på oss själva och vi skulle ha vunnit mot Sarpsborg. Det viktigaste är att vinna våra egna matcher, vad som händer på annat håll hade jag inte koll på innan heller.

Inför matchen sa din tränare Uwe Rösler att inget lag i Sverige spelar som Sarpsborg. Håller du med?

– Haha, jadu… Jag vet inte vad jag ska säga alltså. Visst, de tar god tid på sig, men de är ju bra på fasta situationer så varför ska de inte ta god tid på sig? De gör det som de är bra på, och det är ju därför som de är i Europa Leagues gruppspel.

Sarpsborg har svarat för flera knallar i Europa, men ligger nia i ligan. Vad tror du det beror på?

– De lägger kanske fokus på Europa nu när de ändå är här. De har väl ingen jättebred trupp? Jag kan deras lag för dåligt, men spelarna mot oss gjorde det jättebra. De gör det som de är bra på.

LÄS: EN MALMÖAFFÄR SOM LEVERERAR – MÄKTIGA SIFFRORNA 

Genk leder gruppen på sju poäng följt av Sarpsborg och MFF på fem pinnar, medan jumbo överraskande är Besiktas – med fyra inspelade poäng. Närmast för Malmö väntar Genk på hemmaplan om tre veckor innan de i december flyger ner till Istanbul för att ta sig an Pepe, Domagoj Vida, Ricardo Quaresma och de andra stjärnorna i Besiktas. Minst en seger krävs för att MFF ska ta sig vidare till Europa Leagues sextondelsfinal.

– Det måste vi göra och det är det som vi går för – men det gjorde vi även nu mot Sarpsborg.

Hur goda chanser har ni att gå vidare?

– Nu tänker jag först på Elfsborg på söndag. Det är en jävligt viktig match det också.

Som Dahlin är inne på väntar Elfsborg på Stadion på söndag. För att MFF ska nå tredjeplatsen, vilket genererar kval till Europa League nästa säsong, krävs det att skåningarna vinner samtidigt som Östersund tar poäng hemma mot Hammarby. Markus Rosenberg konstaterade i går att det är en sits som han och hans lagkamrater inte är vana vid, och Dahlin håller med.

– Så är det. Vi har satt oss själva i den här situationen och det viktigaste nu är att vi gör det som vi själva kan göra. Fokuserar vi däremot på de andra lagen, ja då fokuserar vi på helt fel saker!

Med tanke på den katastrofala vårsäsong som ni hade måste det ju vara ett superbetyg ändå att ni nu kan nå tredjeplatsen?

– Ja, det är klart. Vi har gjort en bra resa sedan skiftet om man kan säga så. Det som vi gjort under sommaren och hösten är det som lagt grunden för det här.