MALMÖ. Det målades upp som en måstematch för Malmö FF. Men återigen hade MFF flyt med resultatet mellan Genk och Besiktas. Drömmen om avancemang lever fortsatt – om än inte lika klart som om det blivit tre poäng mot Sarpsborg. 
– I dag hade vi ett bra läge, men uppenbarligen finns fortfarande en chans, säger Fouad Bachirou till FotbollDirekt.se. 

Ännu en gång knöt det sig för Malmö FF.

Den fysiska fotbollen som Sarpsborg spelade hade Uwe Rösler ”aldrig sett något lag spela sen han kom till Sverige” och återigen ställde det till problem för MFF.

Tre poäng på Stadion hade gett himmelsblått ett gyllene läge att avancera. Men efter att Genk kvitterat till 1-1 mot Besiktas lever gruppen fortsatt. Det kommer dock krävas minst en seger mot antingen Genk hemma eller Besiktas borta för att avancera.

Fouad Bachirou spelade hela matchen på MFF:s innermittfält och kunde inte vara nöjd med varken lagets eller sin egen insats efteråt.

– Jag kan inte vara jättenöjd för jag rörde inte bollen så mycket som jag hade velat. Jag försökte fokusera lite mer på att ligga rätt och vinna andrabollar. Men jag hade velat ha mer boll, säger han till FotbollDirekt.se.

Hur svårt är det att möta den här typen av motstånd. Jag menar, de ger er inte mycket gratis och tar inte stora risker på egen planhalva. Sen alla fasta situationer de söker på det?

– Ja, det är en mer cynisk fotboll men jag tyckte att vi gjorde det okej i första halvlek. I andra hamnade vi olyckligtvis in i deras tempo. Vi hade inte tålamod nog och tappade bollen för ofta. Kvällen blev en besvikelse, säger han och recenserar två raka 1-1-matcher mot det norska mittenlagen.

– Men Sarpsborg är bra på vad de gör. Organiserade, spelade djupt. Vi tryckte tillbaka motståndet men väl i sista tredjedelen är vi inte tålmodiga nog. I stället för att låta de springa ännu mer på sin egen planhalva och jaga boll, så hade vi för bråttom framåt. Det måste vi lära oss av inför kommande matcher.

Planen var inte bra i dag heller?

– Den var inte den bästa. Men det var likadant för båda lagen och man inte klaga på planen hela tiden utan alla behöver spela efter förutsättningarna.

Vad hade du önskat mer av i ert spel?

– Återigen, tålamod. Att vi letar rät läge att attackera. Vi försökte slå in bollen för tidigt, den långa bollen mot deras stora försvarare, som enkelt kunde nicka undan. I stället för att vänta ut rätt läge och komma med instick. Så skapade vi flera chanser i första halvlek.

1-1 mellan Genk och Besiktas. Gruppspelet lever fortfarande?

–  I dag hade vi ett bra läge, men uppenbarligen finns fortfarande en chans. Varje match i MFF är en måstematch att vinna och det ändras inte. Nu måste vi vinna nästa match i stället.