• Publicerat 9 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Mycket tråkiga nyheter nådde oss förra veckan, en allsvensk domare hade blivit mordhotad. Nu kommer det nya uppgifter kring ärendet, polisen misstänker att personen som hotat domaren är minderårig.
– Det är en ungdom som är misstänkt och vi ska förhöra honom så snart som möjligt, säger Carina Berg, gruppchef och förundersökningsledare vid supporterpolisen, till Sportbladet.

Domarna har haft ett jobbigt år minst sagt, att en domare blivit hotat kom nästan som ett brev på posten. Förra tisdagen kunde vi ta del av uppgifter från Sportbladet att hot förekommit mot en allsvensk domare. Hoten kom via sms och anmälan är rubricerad som olaga hot. I sms:et stod bland annat: “Du lever inte länge till om du är domaren”. Domarens hemadress nämndes också i meddelandet.

Nu har det kommit ut fler beståndsdelar kring ärendet. Carina Berg berättar för Sportbladet att det är en minderårig pojke som är misstänkt. Polisen ska hålla förhör med honom ”inom en snar framtid”.

Hon förklarar vidare,

– Förhoppningsvis i nästa vecka. Det är ett prioriterat ärende, så så fort som möjligt, säger Carina Berg, som bekräftar att personen är straffmyndig.

Berg vill inte gå in mer på ärendet, utan avslutar med att bekräfta att tanken om att flera kan ha varit inblandade slagit dem,

– Inte vad vi vet i dag. Vi har det i tankarna, men har inga belägg för det i nuläget. Vi har ett öppet sinne när det gäller sådana här utredningar.

Domaren har sagt till polisen att han blivit kritiserad efter dåliga matcher förut men ”aldrig fått hot mot sig och sin familj”.

Domargruppens chef Stefan Johannesson har yttrat sig om hoten mot sin kollega. I podcasten ”Lundh” där han säger att han reagerar med både ilska och sorg och att sådana hot påverkar gruppen mycket.

PEDER VENSETH