Foto: Bildbyrån

Malmö FF får behålla Markus Rosenberg. Stjärnan som tidigare hävdat att året blir hans sista har nu ändrat sig i takt med framgångarna i Europa. Nu under förmiddagen har beskedet kommit.

Detta från Malmö FF:s officiella hemsida:
”Glada att presentera att Markus Rosenberg har förlängt kontraktet till och med 2019!”.

Det blir alltså ytterligare ett år för en spelare som kom tillbaka och har blivit en sådan gigant sedan comebacken 2014.
Otroliga framgångar med tre SM-guld och två gruppspel i Champions League och nu ett pågående i Europa League.

Förra säsongen förlängde han som senast sitt kontrakt. Då med ytterligare ett år.
Nu med ännu ett.
Markus Rosenberg kommer alltså att hinna fylla 37 år som aktiv. Och hans siffror talar för sig själv. Därför att statsmässigt gör han sitt starkaste år just nu sedan 2014 med 12+6.

– Den här tiden i MFF har varit en fantastisk period i min fotbollskarriär. Man hade aldrig kunnat drömma om de här framgångarna och att det skulle funka så bra på planen i så många år. Det är härligt att folk uppskattar det jag gör och att många vill att jag ska fortsätta.

– Jag hittar inte någon anledning att sluta. Familjen vill att jag fortsätter, kroppen håller fortfarande och jag brinner för fotboll och för MFF. I slutändan var det egentligen ett ganska enkelt beslut.

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF

– Det känns fantastiskt att han har förlängt. Han har varit vår viktigaste spelare sedan han kom hem, både på och utanför planen. Han visar vägen genom sin kravställning, attityd och professionalism. Det är enormt viktigt för klubben att ha kvar honom ett år till.