Hasse Backe har inte haft något tränaruppdrag sen han tränade det finska landslaget för två år sedan. Nu kan det vara på väg att ändras. Enligt polsk media är han en av huvudkandidaterna att ta över storklubben Lech Poznan. 

66-årige Hasse Backe syns flitigt i TV4/CMores studioprogram i en roll som tv-expert.

Men han är främst känd för sin långa tränarkarriär. Han har hunnit avverka jobb i länder som Österrike, Grekland, USA, England, Finland och Danmark. Backe har även vunnit den danska superligan flertalet gånger med både Ålborg och FC Köpenhamn.

Han har dessutom tränat såväl AIK, Hammarby som Djurgården tillbaka i tiden. Ett av Sveriges mest kända tränarnamn utomlands kan nu vara på väg att göra en comeback på den europeiska fotbollsscenen. Detta efter att han fått sparken från det finska landslaget efter ett svagt år 2016.

Enligt polska Przeglad Sportowy är Backe en av den polska storklubben Lech Poznans huvudkandidater till att ta över rollen som huvudtränare – efter att Ivan Djurdjevic fått sparken. Favoriten till jobbet ska dock vara Polens förre förbundskapten Adam Nawałka.

Lech Poznan ligger sjua i ligan efter 14 omgångar – åtta poäng efter serieledande Lechia Gdansk.

I Lech Poznan har flera allsvenskt bekanta spelare lirat de senaste åren: Kebba Ceesay, Kasper Hämäläinen och Nicklas Bärkroth.