• Publicerat 9 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Det har varit en lång säsong som nu börjar leda mot sitt slut, på söndag ska allt avgöras. Redan nu kan man dock ta del av samtliga kandidater som har chans att ta hem något av de nedanstående priserna.

Årets målvakt:
 Oscar Linnér, AIK
 Johan Wiland, Hammarby
 Isak Pettersson, IFK Norrköping

Årets försvarare: 
Per Karlsson AIK, 
Björn Paulsen Hammarby, 
Andreas Johansson IFK Norrköping

Årets mittfältare: 
Enoch Kofi Adu AIK,
 Kristoffer Olsson AIK,
 David Batanero Gif Sundsvall

Årets anfallare: 
Henok Goitom AIK, 
Paulinho BK Häcken,
 Linus Hallenius Gif Sundsvall

Årets tränare: 
Rikard Norling AIK,
 Joel Cedergren Gif Sundsvall,
 Jens Gustafsson IFK Norrköping

Årets nykomling:
 Jack Lahne Brommapojkarna, 
Muamer Tankovic Hammarby
, William Eskelinen Gif Sundsvall

Årets Mest Värdefulle Spelare: 
Kristoffer Olsson AIK, 
Paulinho BK Häcken,
 Linus Hallenius Gif Sundsvall

Man kan med blotta ögat konstatera att AIK har en spelare i samtliga kategorier förutom en (Årets nykomling:). Tre spelare har chans att bli galans gigant genom att plocka hem två priser, dessa tre är Linus Hallenius, Kristoffer Olsson och Paulinho. Hallenius är nominerad till årets anfallare och årets mest värdefulle spelare likaså Paulinho. Olsson är åsinsida nominerad till årets mittfältare och årets mest värdefulle spelare.

En av de som sitter i juryn och röstar fram vinnarna är vår alldeles egna Patrick Ekwall.

Utöver jurypriserna så delas följande specialpriser ut:
 Årets Bortasektion – Inför säsongen 2017 tog SFSU (Svenska fotbollssuppoterunionen) fram ett dokument för att förbättra bortasektionerna i svensk fotboll. Syftet var att hjälpa klubbarna öka bortaresandet, och därigenom bidra till högre publiksiffror och ännu bättre stämning på våra elitarenor. Priset i denna kategori går till den förening som på bäst sätt tagit hand om motståndarlagets gäster utifrån: service, säkerhet, mottagande och gästvänlighet.

Priset är framröstat av 16 allsvenska föreningars supportrar, SLO:er och säkerhetsansvariga. 2017 års pris gick till Djurgårdens IF.

Allsvenskans stora hjärta – Tilldelas någon som utanför planen har stått för en prestation som gjort allsvenskan till en varmare och bättre plats. 2017 vann IFK Norrköpings 94-årige supporter Harry Malmgren priset. 2018 års vinnare utses av Fotbollsmagasinet Offsides redaktion och avslöjas i årets sista nummer som finns i butik i december.

Fotbollskanalens pris till årets röst – Tilldelas den spelare eller ledare i allsvenskan som gjort avtryck inom fotboll i media under den allsvenska säsongen, och som vågat att stå för sina åsikter. Vinnaren utses av Fotbollskanalens redaktion. Priset delas ut av Olof Lundh i det direktsända programmet. 2017 gick priset till AIK:s målvakt Kenny stamatopoulos.

PEDER VENSETH