MALMÖ. Allt annat än tre poäng var ingenting att fira. Men Malmö FF hade återigen svårt med Sarpsborgs fysiska fotboll på ett tungsprunget Stadiongräs. 1-1 innebär att MFF förmodligen behöver en seger mot antingen Genk eller Besiktas för att gå vidare. Här är FD:s spelarbetyg i matchen. 

SPELARBETYG MALMÖ FF (SKALA 1-5)

Johan Dahlin – 2

Chanslös på Sarpsborgs ledningsmål. I övrigt gör Dahlin det han ska på det fåtal rena avslut som norrmännen skapade i matchen. Godkänd insats.

***

Lasse Nielsen – 2 

Nja, ingen av Nielsens mest övertygande insatser. Hade problem mot vindsnabbe Rashad Muhammed. Han blandade och gav i det offensiva spelet. Men overall en godkänd instats.

Rasmus Bengtsson – 3

Bäst i Malmös backlinje. Härförare på Sarpsborgs många långa inkast och fasta situationer. Få misstag från Bengtssons sida och därmed ett gott betyg.

Behrang Safari – 2 (ut 85′)

Bättre i offensiven än defensiven. Hade ett par situationer som han missbedömde och som ledde till kontringar som kunde straffat sig. Hinner inte hem i position vid 0-1-målet.

***

Andreas Vindheim (ut 61′) – 1

Bäst i Malmö både mot Besiktas hemma och borta mot Sarpsborg. Men den norske ”målmaskinen” hade i dag en klart sämre afton. Problem med sin förstatouch på det svårspelade gräset och precis som Nielsen svårt med snabbe Muhammed.

Anders Christiansen – 3

En av Malmös främsta i första halvlek, finurlig som vanligt, men kanske inte så dominant som han kan vara vissa matcher. I andra halvlek höll han uppe det offensiva spelet på ett bra sätt.

Fouad Bachirou – 2

Kanske ingen match som passar den tekniske innermittfältaren. Svårt att slå de där svåra genomskärarna som ”Bach” gjort sig känd för. Gör inte mycket fel, men heller inte någon sensationellt i dag.

Arnor Traustason – 2

Får jobba mycket i defensiven för att balansera upp mittfältets offensiva prägel. Inte mycket attacker från islänningen som främst fick ägna sig åt att kampa på andrabollarna centralt.

Sören Rieks – 3

Tillsammans med Antonsson bäst i den första halvleken. Kom runt sin back flera gånger och slog även en genial djupledsboll som gav Antonsson ett friläge. Kom dock helt bort i andra halvlek där Sarpsborg fick kontroll på dansken. Bra insats om man slår ut det över hela matchen.

***

Marcus Antonsson – 4 (ut 78′)

Bäst i MFF. Såg rapp ut och var näsan inblandad i alla farliga lägen för MFF. Påpassligt framme och stöter in en målvaktsretur för 1-1, ett mål som kan visa sig viktigt för MFF i slutändan. Med lite bättre effektivitet framför mål hade han kunnat få en femma.

Markus Rosenberg – 2

Lite för inaktiv för mer än godkänt i dag. Mottagningarna var inte alltid på topp utan det blev en del onödiga bolltapp. När det väl vankades mål för MFF – tro f*n att Rosenberg var inblandad ändå. Nickade Larssons inlägg mot mål som Antonsson sedan rakade in returen på.

***

INHOPPARE

Eric Larsson (in 61′) – 3 

Slog inlägget som ledde till Antonssons kvittering och höll sånär på att fixa en straff till MFF. Varnades för filmning i stället. Men väldigt bra inhopp som gav MFF energi som innan saknats på högerkanten.

Carlos Strandberg (in 78′) – Spelade för kort tid för att betygsättas

Romain Gall (in 85′) – Spelade för kort tid för att betygsättas