Foto: Bildbyrån

MALMÖ. I Sarpsborg kunde Malmö FF skylla på en svårspelad plan. Hemma på Stadion gäller inga bortförklaringar – det måste bli tre poäng för att vara godkänt. 
– När du spelar för MFF måste du vinna varje match. Så det är en måstematch att vinna, ja, säger Fouad Bachirou. 

Malmö FF:s tunga nyförvärv inför året, Fouad Bachirou, har efter Östersundssuccén erfarenhet att gå vidare från gruppspelet i Europa League.

Men att jämföra ÖFK med Malmö FF:s läge vill han inte göra.

– Jag har sagt det förut. Inställningen är inte densamma i en klubb som Östersund och Malmö. Förväntningarna är annorlunda. Vi har en bra chans att gå vidare. Vi har två hemmamatcher och om vi tar kontrollen och spelar så bra som vi kan har vi en stor chans, säger Bachirou på presskonferensen inför matchen mot Sarpsborg.

Även om Sarpsborg kvitterade (1-1) i slutskedet för två veckor sedan så var det norrmännen som skapade flest målchanser. MFF kom undan med hjärtat i halsgropen.

– Jag tycker inte att vi spelade så bra som vi ville. Men nu är det en annan match. Hemmamatch där vi helt enkelt måste ta kontroll över spelet och spela som vi vill. Kontrollera matchen och vinna duellerna. Då tror jag att det blir bra.

Var planen så svårspelad i Sarpsborg?

– Ja, det var den. Samtidigt så presterade vi inte så bra som vi ville och kan inte bara gömma oss bakom en dålig plan. Nu ska vi dra nytta av att spela hemma, inför vår hemmapublik, och dra nytta av vår egen plan.

Är det en match ni måste vinna eller tror du att ni kan gå vidare även om ni inte gör det?

– Fokus är att vinna så får vi se efteråt. Men när du spelar för MFF måste du vinna varje match. Så det är en måstematch att vinna, ja.

***

FD I MALMÖ – LÄS MER: 

Rösler pikar Sarpsborgs spelstil: ”Inget lag i Sverige spelar så”

FD:s krönikör om petad Antonsson – ”Ska alltid spela”

Varnar MFF – ”Hade inte sovit gott som MFF-spelare”

Antonsson besviken över Europabänkning

FD-TV: Norsk tv-profil i intervju från Stadion: ”Otrolig historia”

10 heta frågor inför MFF-Sarpsborg – FD:s reportrar svarar