• Publicerat 8 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Uwe Rösler berättar nu att den förre norske stortränaren Åge Hareide sträckte ut en hjälpande hand till honom i samband med att han blev anställd som tränare hos Malmö.
– Jag är skyldig Åge ett stort tack.

Malmö FF inledde inte säsongen 17/18 på ett särskilt förtroendeingivande sätt. Man spelade ett destruktivt spel som inte ledde till vare sig poäng eller några glada miner på läktaren. Man behövde ett skifte på tränarposten.

Uwe Rösler var den som fick uppdraget att styra in MFF på rätt kurs igen. Han tog över efter den mycket ifrågasatte Magnus Pehrsson som hade kört fast med laget.

I anknytning med anställningen bekräftade Malmös vd Niclas Carlnén att Åge Hareide var involverad i valet av Rösler.

Rösler tar nu återigen upp detta faktum och säger så här,
– Jag är skyldig Åge ett stort tack. Han ska få en god flaska rödvin nästa gång jag träffar honom, säger Rösler till den norska tidningen VG.

Han utvecklar vidare,
– Åge Hareide och jag har känt varandra länge, vi var i Manchester City ihop och jag vet att Åge nämnde mitt namn för Malmö-ledningen flera gånger. Till slut ringde de, bad om ett möte och kort efter skrev jag kontrakt med klubben. Tack Åge.

Rösler har sedan han kom till Malmö gjort storsuccé och lyft laget från en mittenplacering till att nu vara med i kampen om Europaplatserna.

Ikväll möter Malmö Sarpsborg på hemmaplan i vad som kommer att bli en tuff strid i kampen om de två första platserna i gruppen som leder till vidare spel i turneringen.

PEDER VENSETH