Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Återigen spelade MFF och Sarpsborg 1-1. Efteråt firade norrmännens fans länge på kortsidan, oväntade scener med tanke på att de inte vann. Det får skåningarnas kapten Markus Rosenberg att brösta upp sig.
– Det är positivt för oss att de firar ett kryss här, för då har vi nått en ganska hög nivå om lag i Europa League firar kryss mot oss, säger Rosenberg till FotbollDirekt.se. 

Besvikelse i Malmölägret under torsdagskvällen. Precis som för två veckor sedan fick MFF bara 1-1 mot norska Sarpsborg, på pappret det sämsta laget i Europa League-gruppen. Tack vare att Genk i 88:e minuten kvitterade till 1-1 hemma mot Besiktas är turkiska stjärnlaget fortfarande jumbo, nu på fyra poäng – en pinne färre än Sarpsborg och MFF. Gruppettan Genk har sju poäng. Om det var positivt för Malmö att Besiktas inte vann i Belgien?

– Kanske det är bra, men man kan se det på olika sätt. Förhoppningsvis ser man det på det sättet som jag gör, att Besiktas vid förlust nästa match är borta när vi möter dem och att vi slår Genk… Man kan spekulera hur mycket som helst, men vi måste vinna minst en match för att gå vidare, säger kaptenen Markus Rosenberg till FotbollDirekt.se.

Efter torsdagskvällens 1-1-resultat stod Sarpsborgsfansen länge kvar på Stadions kortsida och firade poängen mot Malmö. Hur Rosenberg ser på att norrmännens supportrar minst sagt är belåtna över ett kryss mot MFF?

– Det är ganska positivt för oss att de firar ett kryss här, för då har vi nått en ganska hög nivå om lag i Europa League firar kryss mot oss.

Efter 2-0-segern hemma mot Besiktas för en månad sedan satt ni ett guldläge då dubbelmöte mot Sarpsborg väntade. Man hade kanske förväntat sig sex poäng, eller åtminstone fyra. Nu blev det bara två. Besvikelse?

– Ja, det är helt klart, men de är svårare att möta än vad man trodde från början. Poängmässigt är man inte nöjd, det är man inte.

Var de grisiga att möta?

– Nej, inte så, men det är en helt annan typ av fotboll. Det är två stilar som möts och det är det som är det fantastiska med fotboll, att det inte finns något rätt eller fel. Det var tufft att möta dem och jag tror att de tycker att det var tufft att möta oss också.

Redan på söndag väntar måstematch för MFF, denna gång i allsvenskan. Seger hemma mot Elfsborg krävs samtidigt som Östersund behöver ta poäng hemma mot Hammarby – då är det Malmö som tar tredjeplatsen vilket genererar kval till Europa League nästa år.

– Det är ingen sits som vi är vana vid, att behöva få hjälp för en tredjeplats. Jag hoppas att Östersund kniper en poäng och att vi vinner, avslutar Rosenberg.