• Publicerat 8 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Victor sköld var för några säsonger sedan en högt aktad målskytt i svenskfotboll. De senaste åren har bollarna dock inte trillat in lika frekvent för smålänningen, kanske kan ett klubbyte få fart på karriären igen. Enligt GT:s uppgifter är Sköld klar för Örgryte i superettan.

Det som började så bra med 20 mål och nio målgivande passningar i Falkenberg säsongen 2013, har i allsvenskan byts ut till allt mindre speltid och en nedåtgående trend när det gäller poäng.

Klubbarna som Sköld har hattat mellan är Åtvidaberg, IFK Göteborg och nu senast Örebro. Nu kan det återigen vara dags att flytta på sig. Kontraktet går ut efter säsongen och GT kan nu bekräfta att det inte blir fortsatt spel i Örebro, utan ett hak ner till superettan och Örgryte.

Spelaren själv är fåordig,

– Jag har inga kommentarer om framtiden utan vill först spela färdigt säsongen med Örebro. Sedan får vi se vad som händer.

Kontraktet med Öis, som ligger fyra i superettan inför avslutningen mot Landskrona på lördag, sträcker sig över 1+1 år, enligt vad GT erfar.

Kent Carlzon, Öis chefsscout, ville inte bemöta påståendet,

– Jag och Thomas (Askebrand, Öis huvudtränare) håller ju på att se över truppen inför 2019. Vi jobbar stenhårt för att det här ska bli bra. Nästa år finns inget Helsingborg i serien och vi har stora chanser att gå upp då om vi gör saker och ting rätt. Vi ligger fyra nu och det känns väldigt bra, det måste jag säga.

Enligt våra uppgifter har ni gjort klart med Viktor Sköld.

– Inga kommentarer.

Örebro spelar på söndag sin sista match mot Skölds gamla klubb Göteborg.

PEDER VENSETH